headerfoto

Recyclade smycken till bröllopet

Ett sätt att spara på jordens resurser, och samtidigt plånbokens resurser, är att återanvända så mycket som möjligt. Till vårt bröllop så valde jag att ha smycken som min väninna Cicci gjorde till mig av recyclat dvs. återvunnet material istället för att köpa nyproducerade smycken. För mig var det helt ett val med omtanke om miljön. Min vän Cicci fick fria tyglar efter att ha gett henne en hint om vad jag önskade. Cicci använde bland annat pärlor från ett pärlhalsband som jag fått. Det gjordes om och blev istället två armband. Kristallprismor från en kristallkrona som jag köpt på loppis en gång i tiden vilket blev till gnistrande örhängen. Det blev riktigt fina smycken, unika och helt underbara, och så mycket jag. Som en liten gåva gav Cicci mig en berlock i form av ett hjärta som kom från ett smycke hon själv haft sedan länge. Hon satte dit det på ett av mina armband och det blev en vacker symbol för min och Tommys kärlek. Smyckena passade dessutom perfekt till våra vigselringar av återvunnet guld som Johanna på Ateljé Johanna E gjort åt oss.

/Vera

Visste du att...? 
Att ta något gammalt och göra om det till något nytt eller förlänga livslängden på produkten, det kallas för återbruk . Det är både plånboksvänligt och miljösmart och har dessutom blivit trendigt igen. Läs mer om återbruk i denna artikel från SR.se >

Foto: Beatrice Borg Eriksson

Söker du smycken som passar just din stil? Smycken som dessutom är skapade med omtanke om människor och miljö? 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om både människor och miljö. Som tex. guldsmeder och smyckeföretag som hjälper er hitta ringar och smycken som passar just er stil och som ni kan ha glädje av länge. Bli medlem i EcoBride Club du också. Det kostar ingenting att testa. Första månaden bjuder vi på utan kostnad!
Bli medlem här >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln