headerfoto

Safari på bröllopsresan

Drömmer du om en smekmånad nära djur och natur? Att åka på safari blir allt mer populärt som bröllopsresa. Safari har både fått kritik och beröm från miljövänner. Är det onaturligt att exploatera skyddade områden och djurarter som borde få vara i fred i det vilda? Eller är det ett sätt att skapa en hållbar turism och förståelse för hur vi kan hjälpa hotade arter och områden? Personligen tror jag det är viktigt att kolla upp vilken arrangör ni reser med så att safarin sker i samklang med djur och natur och inte på deras bekostnad. Med en ansvarsfull arrangör så kan en safari bli ert livs resa och ett fantastiskt sätt att få en inblick i hur vi kan skydda och värna om hotade djur och ömtåliga områden. Här kommer tre safaritips både nära och långt borta.  

Trevlig resa! /Katharina

3 tips på ansvarsfull safari

  1. Vargsafari i Västmanland. Spana efter vargspår och sov en natt mitt i vargreviret. Middagen avnjuts vid en öppen eld och du sover i en mysig tältkåta. Safarin bär märkningen Naturens Bästa som är Svenska ekoturismföreningens kvalitetsmärke för ansvarsfull upplevelseturism.
    Exempel på arrangör: WildSweden
  2. Safari på hästryggen i Botswana. Upplev det orörda Okavangodeltat från hästryggen. Ni rider på stigar som endast används av djur och spanar efter de klassiska Big 5.
    Exempel på arrangör: Ecospheres
  3. Tigersafari i Indien. Den Bengaliska Tigern är starkt hotad. I början av 1900-talet fanns det runt 100 000 tigrar. Idag har 97 procent försvunnit och det finns endast omkring 3 200 vilda tigrar kvar. WWF leder arbetet för att rädda världens tigrar och en ansvarsfull ekoturism är en del. Det handlar om att levande tigrar ska bli mer värda än tjuvskjutna djur. Men just tigerturismen har fått en hel del kritik så välj arrangör med omsorg. Läs mer om tigerturismen här > 
    Exempel på arrangör: Naturresor

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln