headerfoto

Vintage brudklänning och kostym från 60-talet

Samma dag som vi bestämde vi skulle gifta oss så valde vi vintage! Att helt enkelt i så stor utsträckning som möjligt välja vintage saker till vårt bröllop t.e.x. kläder och accessoarer. Med vintage så menas att något är över 25 år och är i bra skick. Att välja vintage betyder att man inte köper något nyproducerat och därmed sparar vi på jordens resurser. Det som är så roligt med vintage är att det du köper antagligen inte finns i speciellt många kopior utan det blir väldigt unikt, och vem vill inte ha ett unikt bröllop?

Min bröllopsklänning är en klänning från 60-talet och som jag köpt på Fancy Fatshion, som är en facebookgrupp för större kvinnor, där jag handlar mycket av mina kläder begagnat. Denna klänning hade jag trånat efter en lång tid då den vandrat runt bland en del medlemmar.  Gissa om jag blev lycklig när den hamnade i min garderob förra hösten? Inte hade jag en aning om att den då skulle bli klänningen som jag skulle bära på mitt bröllop. Men så blev det efter en lång jakt efter den perfekta klänningen. Mina vintageskor köpte jag från Tradera för under hundralappen, och jag använde en rosett i håret som jag köpte på Beyond Retro för några år sedan. Den vackra sjalen hade jag lånat av en väninna och som hennes mormor virkat. Tommys kläder kostade lite mer än mina eftersom han gillar märkeskläder, men han hittade tillslut en mörkgrå kostym 60-tals-kostym från Sir Ljungström of Sweden på Emmaus Björkå. Först så tänkte Tommy sy in byxorna nertill eftersom de var aningen vida, men ändrade sig tillslut och lät dem vara som de var från början. Annars är det ett bra tips - att köpa något begagnat och sedan sy om det om det inte helt går i din egen smak.

Vårt bröllop var både vackert, unikt och helt enkelt magiskt. Vi var helt lyriska och även våra gäster som slappnade av och bara var sig själva.

/Vera

Foto: Beatrice Borg Eriksson

Vill du ha fler vintagetips inför bröllopet? 

Bli medlem i EcoBride Club! Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om både människor och miljö. Som tex. tips på vintagebutiker och exempel på hur ni själva kan göra personliga vintageaccessoarer både enkelt och plånboksvänligt. Bli medlem i EcoBride Club du också. Det kostar ingenting att testa. Första månaden bjuder vi på utan kostnad!
Bli medlem här >
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln