headerfoto

Vintage brudklänning och kostym från 60-talet

Samma dag som vi bestämde vi skulle gifta oss så valde vi vintage! Att helt enkelt i så stor utsträckning som möjligt välja vintage saker till vårt bröllop t.e.x. kläder och accessoarer. Med vintage så menas att något är över 25 år och är i bra skick. Att välja vintage betyder att man inte köper något nyproducerat och därmed sparar vi på jordens resurser. Det som är så roligt med vintage är att det du köper antagligen inte finns i speciellt många kopior utan det blir väldigt unikt, och vem vill inte ha ett unikt bröllop?

Min bröllopsklänning är en klänning från 60-talet och som jag köpt på Fancy Fatshion, som är en facebookgrupp för större kvinnor, där jag handlar mycket av mina kläder begagnat. Denna klänning hade jag trånat efter en lång tid då den vandrat runt bland en del medlemmar.  Gissa om jag blev lycklig när den hamnade i min garderob förra hösten? Inte hade jag en aning om att den då skulle bli klänningen som jag skulle bära på mitt bröllop. Men så blev det efter en lång jakt efter den perfekta klänningen. Mina vintageskor köpte jag från Tradera för under hundralappen, och jag använde en rosett i håret som jag köpte på Beyond Retro för några år sedan. Den vackra sjalen hade jag lånat av en väninna och som hennes mormor virkat. Tommys kläder kostade lite mer än mina eftersom han gillar märkeskläder, men han hittade tillslut en mörkgrå kostym 60-tals-kostym från Sir Ljungström of Sweden på Emmaus Björkå. Först så tänkte Tommy sy in byxorna nertill eftersom de var aningen vida, men ändrade sig tillslut och lät dem vara som de var från början. Annars är det ett bra tips - att köpa något begagnat och sedan sy om det om det inte helt går i din egen smak.

Vårt bröllop var både vackert, unikt och helt enkelt magiskt. Vi var helt lyriska och även våra gäster som slappnade av och bara var sig själva.

/Vera

Foto: Beatrice Borg Eriksson

Vill du ha fler vintagetips inför bröllopet? 

Bli medlem i EcoBride Club! Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om både människor och miljö. Som tex. tips på vintagebutiker och exempel på hur ni själva kan göra personliga vintageaccessoarer både enkelt och plånboksvänligt. Bli medlem i EcoBride Club du också. Det kostar ingenting att testa. Första månaden bjuder vi på utan kostnad!
Bli medlem här >
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln