headerfoto

Ekologiskt bubbel till brudskålen

Att välja rätt bröllopsbubbel kan vara en djungel. Särskilt sedan Systembolaget på senaste tid tyvärr plockat bort många av de ekologiska alternativen ur hyllorna och istället lagt dem som beställningssortiment. Varför då? Väldigt onödigt tycker jag. Det är visserligen inget problem att handla ur beställningssortimentet och det kostar inget extra, men det blir lätt en onödig tröskel om man vill testa något nytt. Dessutom tar de bort mycket information från hemsidan, när det gäller beställningssortimentet, vilket gör det svårare att välja vin om man inte känner till det sedan tidigare. 
Jag har i alla fall provat mig igenom en hel del ekologiska mousserande viner och här kommer tre alternativ som jag kan lova fungerar utmärkt till brudskål och festligheter. 

Skål för brudparet! /Katharina

PS. Glöm inte att även servera ett alkoholfritt alternativ på festen. 3 tips på ekologiskt mousserande vin

Klicka på bilderna för att förstora. Pizzolato Spumante d´Italia (7742)
Ett solklart fynd för den som vill hålla nere budgeten. Trevligt rosa sällskapsbubbel med smak av hallon och vanilj utan att bli för sött eller sliskigt.
Familjen Pizzolato har ägnat sig åt jordbruk i fem generationer. Deras egendom har varit certifierad för ekologisk vinproduktion sedan 1991. Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som ligger kring Treviso, nordväst om Venedig, Italien. 
Ursprungsland: Italien
Pris: 55 krPetit Albet Brut (77373)
Torr, fruktig och frisk cava med smak av gröna äpplen. Lätt att tycka om för de flesta. Kommer från vinhuset Albet i Noya men druvorna kommer från de tre ekologiska gårdarna Can Vendrell, Fondos och La Milana och har skördats för hand. Petit Albet Brut är gjord med champagnemetoden som innebär en andra jäsning i flaska.
Ursprungsland: Spanien
Pris: 109 kr
*Obs! Tillhör Systembolagets beställningssortiment. 
 Fleury Blanc de Noirs Brut (7547)
Jovisst finns det äkta champagne som odlas ekologiskt! Jean-Pierre Fleury började odla biodynamiskt redan 1970 av respekt för den mark hans far och farfar odlat sedan 1895. Husets Blanc de Noirs Brut är frisk och torr med mycket fruktsyra och inslag av citrus och tusenstals små fina bubblor. 
Ursprungsland: Frankrike (Champagne)
Pris: 299 kr
*Obs! Tillhör Systembolagets beställningssortiment. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln