headerfoto

Heidi är EcoBrides nya bröllopsbloggare

Namn: Heidi Kronholm
Ålder: 24 år
Bor: Karlskoga, Värmland
Bröllopsdatum: 25:e januari 2014
Tema: Elegant, lyxigt & vintage med en touch
av art deco.
Antal gäster: 63 per

Hej Heidi, kul att du vill bli EcoBrides bröllopsbloggare!
- Hej. Tack så mycket, det ska bli kul!

När och var ska ni gifta er?
Den 25:e januari 2014 så ringer bröllopsklockorna. Själva vigseln sker på Folkets hus i Karlskoga, under en fantastisk glaslampa från 1951. Festen hålls sedan på övervåningen i samma hus.

Vem är du och vem är din fästman?
- Jag är en modefantast med förkärlek för vintage som klarade ett helt år utan shopping.  Min fästman Eric är en datornörd av rang. Gemensamt har vi intresset för gamla saker, loppisar och drömmen om en egen gård på landet med djur och allt. Jag jobbar på en företagskundservice och Eric jobbar med sin hobby som datorkonsult. Tidigare har vi studerat i Trollhättan där jag läste filmproduktion/företagsekonomi och Eric läste data- och systemvetenskap. På fritiden umgås vi med vänner och familj, går på loppisar och leker bonde-light hemma hos Erics föräldrar där vi odlar egna grönsaker.

Hur träffades ni?
- Vi gick i samma klass i högstadiet, dock gillade vi inte varandra alls i början och kom inte direkt överens. Efter ett tag blev vi i alla fall vänner och vänskapen växte så småningom till kärlek. När vi gick ur nian blev det officiellt att vi var ett par, så man kan väl säga att vi är varandras ”high school sweethearts”.

Hur gick frieriet till?
- Vi har varit förlovade i 5 år nu så Eric har egentligen friat tre gånger, ingen av dem var speciellt storslagna men alla är ändå speciella för mig.
Första gången frågade han under en hemmafest i Örebro (2008) när vi stod i en sandlåda och betraktade våra vänner som gungade. Han vände sig mot mig och frågade om jag ville förlova mig med honom. Men inget datum bestämdes då. Andra gången frågade han spontant hemma i soffan medan vi tittade på Wall-E (2008). Förlovningsringarna inköptes och vi firade genom att äta en Crunchy Nacho Burger på Max.Tredje och sista gången han friade var när han faktiskt frågade mig om jag ville gifta mig med honom, eller tja, det var inte så mycket en fråga som ett påstående att när vi kom hem från Paris (2012) skulle vi börja planera bröllop.
Nu låter det som om det bara varit Erics idé att gifta oss men det har varit ett gemensamt beslut och en aktiv diskussion hemma hos oss under flera år, men eftersom vi var (och är) så pass unga valde vi att vänta tills det kändes rätt och det gjorde det förra året. Eric är min bästa vän och jag är överlycklig att få gifta mig med honom och att vi ska spendera livet tillsammans.

Varför ekobröllop?
- Det enkla svaret är väl egentligen, varför inte? Ingen kan göra allt men alla kan göra något och även om vårt bröllop kanske bara blir ”ljusgrönt” har vi i alla fall gjort en insats för miljön. Det kändes dessutom naturligt att få med miljövänliga element i vårt bröllop eftersom vi försöker tänka på miljön i vår vardag.

Hur långt har ni kommit i bröllopsplaneringen?
- Oj, mycket kortare än vad jag hade hoppats vid det här laget men alla stora saker är i alla fall fixade, som lokal, klänning, frack, vigselförrättare osv, så än är det ingen ko på isen.

Vad kan läsarna förvänta sig av dina blogginlägg?  
- Eftersom mitt största intresse är mode och skönhet så kommer jag främst bjuda på inlägg om hur man kan tänka miljövänligt kring sina bröllopskläder, samt bjuda på lite pyssel och delar av vår planering inför vår stora dag. Hoppas ni kommer gilla det!

Följ med i Heidi & Erics bröllopsplanering under hösten! Heidi kommer att blogga varje helg här på EcoBride.se.

Foto: Privat

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln