headerfoto

Så undviker du kemikalier i hudvård och makeup

Igår blev jag stannad på stan av en tjej som frågade " Vet du hur mycket kemikalier du får i dig varje dag?". Hon var från Naturskyddsföreningen och gjorde reklam för deras kampanj mot miljögifter i vår vardag. I veckan gick regeringen ut med besked om att den kommande budgetpropositionen innehåller en satsning på 205 miljoner kronor till arbetet med en giftfri miljö. Glädjande såklart! Men vet vi verkligen vilka gifter vi får i oss varje dag? Och vilka vi släpper ut i naturen? Vad kan vi själva göra för att påverka i väntan på att regeringens pengar ska göra nytta?  

Ta bara våra skönhetsprodukter som ett exempel. Tyvärr är det väldigt lätt att gå vilse i hudvårdsdjungeln och plötsligt inser jag, som är såå noga, att det finns både allergiframkallande och cancerogena ämnen i min egen badrumshylla. Det smörjer vi på hud, hår och ögonfransar på morgonen och lika mycket släpper vi ut i naturen när vi tvättar av det på kvällen. 

Ta en kaffe och en 8 minuters paus i helgen och titta på den här YouTube-videon. Den är från 2010 men minst lika aktuell idag. 

Trevlig helg! /Katharina

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln