headerfoto

Så undviker du kemikalier i hudvård och makeup

Igår blev jag stannad på stan av en tjej som frågade " Vet du hur mycket kemikalier du får i dig varje dag?". Hon var från Naturskyddsföreningen och gjorde reklam för deras kampanj mot miljögifter i vår vardag. I veckan gick regeringen ut med besked om att den kommande budgetpropositionen innehåller en satsning på 205 miljoner kronor till arbetet med en giftfri miljö. Glädjande såklart! Men vet vi verkligen vilka gifter vi får i oss varje dag? Och vilka vi släpper ut i naturen? Vad kan vi själva göra för att påverka i väntan på att regeringens pengar ska göra nytta?  

Ta bara våra skönhetsprodukter som ett exempel. Tyvärr är det väldigt lätt att gå vilse i hudvårdsdjungeln och plötsligt inser jag, som är såå noga, att det finns både allergiframkallande och cancerogena ämnen i min egen badrumshylla. Det smörjer vi på hud, hår och ögonfransar på morgonen och lika mycket släpper vi ut i naturen när vi tvättar av det på kvällen. 

Ta en kaffe och en 8 minuters paus i helgen och titta på den här YouTube-videon. Den är från 2010 men minst lika aktuell idag. 

Trevlig helg! /Katharina

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln