headerfoto

Miljövänliga tackkort

Att skicka tackkort till de gäster som förgyllt bröllopet är en gest som brukar uppskattas. Och kanske lite extra mycket av äldre släktingar och vänner. Men visste du att traditionen från början var att gästerna skulle skicka tackkort till brudparet (!) som tack för att man fått närvara på deras dag och fått äta och dricka gott?

Vi har nu börjat skicka ut våra egna tackkort från bröllopet i juni. Vi har kommit fram till att vi ska skicka tackkort via posten till de som inte har tillgång till dator, och resterande skickar vi via mail för att tänka miljövänligt inte slösa på jordens resurser. Många fysiska tackkort hamnar tyvärr ändå ofta i en låda efter ett tag. För att sedan helt glömmas bort. Det är inte hållbart och inte så roligt heller för den delen.

De digitala korten som vi skickade ut via internet gjorde vi enkelt i Paint. De fysiska korten gjorde vi av kartor från en gammal atlas och papper från inbjudningskort som blivit över. Vi valde lägga kortet löst inuti så vi skulle slippa onödigt med lim. Dessutom kan man då ta ut kortet och rama in det eller sätta det på kylskåpet exempelvis. Vi skippade även kuvertet och band ett hampasnöre runt kortet och skrev adressen direkt på. Vi har använt ”Tack”-klistermärken som vi fått av Jenny som driver bloggen Ekomamma i stan som blev över från när hon gifte sig.

/Vera

5 miljövänliga tips när du gör tackkort eller andra kort

  1. Skicka kort via mail istället för via posten. Skriv gärna i mailet att ni gör detta för miljöns skull. Har du kunskaper och fantasi så går det att göra fina kort i ett redigeringsprogram te.x. Paint (som ligger färdiginstallerat i de flesta datorer numera).
  2. Skicka med ett originalfoto från ert tackkort via mail så kan de som vill framkalla bröllopsfotot göra det på egen hand. Då sparar ni pengar och dessutom minskar risken för att korten hamnar i en byrålåda och glöms bort.
  3. Be alla gäster lägga upp fotografier från bröllopet i ett gemensamt digitalt fotoalbum så kan varje gäst ladda ned de kort som de vill framkalla. Där kan de själva gå igenom i lugn och ro och välja ut personliga favoriter. Använd te.x. digitala tjänster som Photago eller Dropbox.
  4. Om ni vill skicka tackkort via posten använd er av miljövänliga tackkort gjorda av miljövänligt papper och kuvert. Använd er av det ni har hemma i så stor utsträckning det går. Behöver ni köpa något nytt köp miljövänligt material eller handla på second hand. Om ni vill ha färdigtryckta kort så välj ett tryckeri som använder miljövänligt papper. Fråga efter FSC-märkning och Svanen.
  5. Om ni framkallar fotografier till korten tänk på att välja framkallning som är miljömärkt med exempelvis Svanen. Det brukar kosta lite extra, men det är för en god sak.
Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln