headerfoto

Miljövänliga tackkort

Att skicka tackkort till de gäster som förgyllt bröllopet är en gest som brukar uppskattas. Och kanske lite extra mycket av äldre släktingar och vänner. Men visste du att traditionen från början var att gästerna skulle skicka tackkort till brudparet (!) som tack för att man fått närvara på deras dag och fått äta och dricka gott?

Vi har nu börjat skicka ut våra egna tackkort från bröllopet i juni. Vi har kommit fram till att vi ska skicka tackkort via posten till de som inte har tillgång till dator, och resterande skickar vi via mail för att tänka miljövänligt inte slösa på jordens resurser. Många fysiska tackkort hamnar tyvärr ändå ofta i en låda efter ett tag. För att sedan helt glömmas bort. Det är inte hållbart och inte så roligt heller för den delen.

De digitala korten som vi skickade ut via internet gjorde vi enkelt i Paint. De fysiska korten gjorde vi av kartor från en gammal atlas och papper från inbjudningskort som blivit över. Vi valde lägga kortet löst inuti så vi skulle slippa onödigt med lim. Dessutom kan man då ta ut kortet och rama in det eller sätta det på kylskåpet exempelvis. Vi skippade även kuvertet och band ett hampasnöre runt kortet och skrev adressen direkt på. Vi har använt ”Tack”-klistermärken som vi fått av Jenny som driver bloggen Ekomamma i stan som blev över från när hon gifte sig.

/Vera

5 miljövänliga tips när du gör tackkort eller andra kort

  1. Skicka kort via mail istället för via posten. Skriv gärna i mailet att ni gör detta för miljöns skull. Har du kunskaper och fantasi så går det att göra fina kort i ett redigeringsprogram te.x. Paint (som ligger färdiginstallerat i de flesta datorer numera).
  2. Skicka med ett originalfoto från ert tackkort via mail så kan de som vill framkalla bröllopsfotot göra det på egen hand. Då sparar ni pengar och dessutom minskar risken för att korten hamnar i en byrålåda och glöms bort.
  3. Be alla gäster lägga upp fotografier från bröllopet i ett gemensamt digitalt fotoalbum så kan varje gäst ladda ned de kort som de vill framkalla. Där kan de själva gå igenom i lugn och ro och välja ut personliga favoriter. Använd te.x. digitala tjänster som Photago eller Dropbox.
  4. Om ni vill skicka tackkort via posten använd er av miljövänliga tackkort gjorda av miljövänligt papper och kuvert. Använd er av det ni har hemma i så stor utsträckning det går. Behöver ni köpa något nytt köp miljövänligt material eller handla på second hand. Om ni vill ha färdigtryckta kort så välj ett tryckeri som använder miljövänligt papper. Fråga efter FSC-märkning och Svanen.
  5. Om ni framkallar fotografier till korten tänk på att välja framkallning som är miljömärkt med exempelvis Svanen. Det brukar kosta lite extra, men det är för en god sak.
Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln