headerfoto

Jag vill inte ha vita skor till bröllopet

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Min stora passion när det kommer till accessoarer är skor! Personliga tycker jag att ett par bröllopsskor inte alls behöver vara vita eller ens högklackade om man inte vill. Ärligt talat skulle jag inte ta i ett par klassiska vita, spetsiga sidenskor med tång ens, men gillar du den stilen är det också okej. Det viktigaste, enligt mig, är att de passar din personliga stil och att du i alla fall har övervägt miljön när du väljer dem.

De gröna grundstenarna man kan ha i åtanke när man väljer skor är att välja något lånat, återvunnet eller second hand i första hand. I andra hand väljer man nya skor producerade av ekologiska eller miljövänliga material och sista hand kan man välja ett par ”vanliga” skor. Dock är inte detta något som är hugget i sten, ett par vanliga nya skor kan faktiskt bli ett miljövänligare val om du i slutändan kommer använda dem fler gånger efter bröllopet.

Själv bestämde jag mig för flera år sedan att när jag väl gifter mig ska jag bära ett par Christian Louboutins. Jag har drömt om ett par sedan jag såg dem i ett nummer av Solo år 2006 och detta var det faktumet som fick mig att köpa ett par av honom istället för ett par miljövänliga skor. I början när jag funderade på vilken sko jag skulle välja från min älskade designer så hade jag ett par 12 centimeters klackar i någon skrikig färg i bakhuvudet. Tänk er, en vit klänning tillsammans med ett par ärtgröna skor! Snyggt, men när ska jag använda dem efter bröllopet? Till fest kanske, men ärligt talat, vi går inte ut tillräckligt ofta för att motivera ett sådant köp. Och det är definitivt inte miljövänligt att köpa ett par skor och bara använda dem en gång.

Så efter noga övervägande, och ett antal timmar på hemsidan där jag jämförde olika modeller och även lite hjälp av den hjälpsamme säljaren Tom på Harrods, så landade valet på ett par klassiska pumps i beige. Dessutom med en modest klack på 8,5 cm. Jag tror jag kommer få mycket användning av dem till både vardag och fest. Dessutom återanvänder jag ett par ballerinaskor, som jag redan har hemma, till senare på kvällen utifall jag skulle bli trött i fötterna efter en hel dag i klackar.

Nu kan jag inte vänta på att få gå ner gången med mina vackra skor och min blivande man!

/Heidi

Bruna pumps från Christian Louboutin. Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha bröllopsinspiration? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. 
Bli medlem nu >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln