headerfoto

Jag vill inte ha vita skor till bröllopet

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Min stora passion när det kommer till accessoarer är skor! Personliga tycker jag att ett par bröllopsskor inte alls behöver vara vita eller ens högklackade om man inte vill. Ärligt talat skulle jag inte ta i ett par klassiska vita, spetsiga sidenskor med tång ens, men gillar du den stilen är det också okej. Det viktigaste, enligt mig, är att de passar din personliga stil och att du i alla fall har övervägt miljön när du väljer dem.

De gröna grundstenarna man kan ha i åtanke när man väljer skor är att välja något lånat, återvunnet eller second hand i första hand. I andra hand väljer man nya skor producerade av ekologiska eller miljövänliga material och sista hand kan man välja ett par ”vanliga” skor. Dock är inte detta något som är hugget i sten, ett par vanliga nya skor kan faktiskt bli ett miljövänligare val om du i slutändan kommer använda dem fler gånger efter bröllopet.

Själv bestämde jag mig för flera år sedan att när jag väl gifter mig ska jag bära ett par Christian Louboutins. Jag har drömt om ett par sedan jag såg dem i ett nummer av Solo år 2006 och detta var det faktumet som fick mig att köpa ett par av honom istället för ett par miljövänliga skor. I början när jag funderade på vilken sko jag skulle välja från min älskade designer så hade jag ett par 12 centimeters klackar i någon skrikig färg i bakhuvudet. Tänk er, en vit klänning tillsammans med ett par ärtgröna skor! Snyggt, men när ska jag använda dem efter bröllopet? Till fest kanske, men ärligt talat, vi går inte ut tillräckligt ofta för att motivera ett sådant köp. Och det är definitivt inte miljövänligt att köpa ett par skor och bara använda dem en gång.

Så efter noga övervägande, och ett antal timmar på hemsidan där jag jämförde olika modeller och även lite hjälp av den hjälpsamme säljaren Tom på Harrods, så landade valet på ett par klassiska pumps i beige. Dessutom med en modest klack på 8,5 cm. Jag tror jag kommer få mycket användning av dem till både vardag och fest. Dessutom återanvänder jag ett par ballerinaskor, som jag redan har hemma, till senare på kvällen utifall jag skulle bli trött i fötterna efter en hel dag i klackar.

Nu kan jag inte vänta på att få gå ner gången med mina vackra skor och min blivande man!

/Heidi

Bruna pumps från Christian Louboutin. Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha bröllopsinspiration? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. 
Bli medlem nu >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln