headerfoto

Gröna hudvårdstips från Lisen Sundgren på Weleda

Lisen Sundgren Weleda.  Foto: Charlotte Gawell Lisen Sundgren Weleda. Foto: Charlotte Gawell

Lisen Sundgren är örtterapeut och brinner för att lära ut hur växter och örter kan användas i våra dagliga liv – både i mat, hudvård och läkemedel. Lisen driver Life by Lisen och är också talesperson för Weleda - ny samarbetspartner till EcoBride och ett av Sveriges ledande företag inom ekologisk hudvård.


Hej Lisen Sundgren! Kan du berätta mer om Weledas affärside.
- Weleda affärsidé eller snarare mission är att stödja människans naturliga förmåga till läkning och därigenom stärka hälsan och välbefinnandet hos våra kunder.


Weleda grundades i Schweiz 1921 av den holländske läkaren Ita Wegman och den österrikiske filosofen Rudolf Steiner. Vi har funnits i Sverige sedan 1958 – så det är ett etablerat märke även här.

Vad är Weledas specialitet?
- Holistisk hudvård för både vuxna och barn. Sedan vi startade har vi framställt äkta, naturliga hud- och kroppsvårdsprodukter med biodynamiska och ekologiska ingredienser, grundade på samma helhetssyn som de antroposofiska läkemedlen. Vi använder beprövade läkeväxter, rena vegetabiliska växtoljor tillsammans med speciellt utvalda eteriska oljor.  De eteriska oljorna har även de en läkande kraft eftersom vi påverkas av dofter.

På vilket sätt visar ni omtanke om människor och miljö i ert företagande?
- Produkterna tillverkas genom en skonsam framställningsprocess med största möjliga hänsyn till miljön och är certifierade genom NaTrue. Produkterna har aldrig testats på djur – varken på enskilda ingredienser eller på slutprodukt. Weleda är dessutom med i Union of BioTrade (UEBT). Det är en icke vinstdrivande organisation som kontrollerar att exempelvis alla råvaror används på ett hållbart sätt, rättvis ersättning till alla parter inom leveranskedjan och att den biologiska mångfalden bevaras vid val av råvaror.

Vilken är din personliga favorit i Weledas sortiment?
- Oj, jag är en sådan person som väljer hudvård efter säsong kan man säga. Men nu när hösten är här så älskar jag havtornoljan med den varma citrusdoften – den värmer upp både kropp och själ. Jag brukar blanda oljan med Havtorn body lotion i samma serie på vintern för att få både fett och fukt. Annars är jag helt beroende av Weledas Revitalizing Hair som är baserad på rosmarin och som jag använder varje dag. Rosmarinolja är stärkande för håret och ger en fräsch och aromatisk doft som värmer - dessutom så gör den att håret växer snabbare och främjar hårväxt. Sedan är Pomegranate Firming Serum en favorit året om med uppstramande effekt.
 
Har du något råd specifikt till blivande brudpar?
- Släpp kontrollen över att allting ska bli perfekt. Perfekt är oftast tråkigt och dessutom kommer dagen bli perfekt ändå – det är ER dag. Njut istället av att gå skogspromenader och ta ett lugnande lavendelbad ensam eller tillsammans. Doften från lavendelns eteriska oljor är perfekt när ni behöver stressa ned och minska spänningar. Har ni inte tillgång till badkar så ta ett lugnande fotbad – det fungerar precis lika bra. 


Lisen Sundgrens 4 bästa hudvårdstips

  1. När du går över från konventionell hud och hårvård så tänk på att det tar ett tag innan hudens naturliga balans återställs. Det brukar ta minst en månad, ibland längre så ge inte upp. 
  2. Börja med en neutral, inte så aktiv kräm så huden i lugn och ro kan bygga upp sig och rensa ut vad den behöver. Till det rekommenderar jag Weledas Mandelserie som är helt doft-fri, fuktgivande och mycket näringsrik. 
  3. Cirkulation! Massera huden dagligen, spola den med kallt vatten efter tvätt, det får igång blodgenomströmningen. 
  4. Och sist men inte minst - vad vi äter och hur vi lever påverkar huden i allra högsta grad. Välj mycket frukt, grönt, spannmål, undvik alla hel- och halvfabrikat, skippa vitt mjöl, socker, cigg och minimera alkoholintaget så kommer huden tacka dig!

Foto: Charlotte Gawell och ​Anna Emilia Lundgren, www.lifebylisen.se

Tävling - Vinn lyxigt bröllopspaket från EcoBride & Weleda!

Ge oss ditt bästa gröna skönhetstips och bli medlem i EcoBride Club (gratis) så kan du vinna ett lyxigt bröllopspaket med skönhetsprodukter från Weleda Sverige!  
3 ekologiska skönhetspaket och boken JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop, ligger i potten! Läs mer och tävla här>

Erbjudande!
Bli Premium-medlem i EcoBride Club och du får en ekologisk ansiktskräm från Weleda helt utan extra kostnad! Du väljer själv om du vill ha en Almond Soothing Facial Lotion för normal hy eller en Pomegranate Firming Day Cream för mogen hy. Värde 179 - 269 kr. 
Läs mer och bli Premium-medlem >
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln