headerfoto

3 ekologiska röda viner under hundralappen

Vilket vin passar till bröllopsfesten? Mitt bästa tips är att alltid fråga köksmästaren eller cateringfirman om tips. De vet ofta vilka kryddor och smaker som präglar menyn och vilken dryck som passar till. För ska ni servera rött vin på er fest så är det viktigt att ni planerar vin utifrån den mat ni ska servera. Eller tvärtom om ni har ett favoritvin ni vill ha med på festen.Då bör ni planera meny utifrån vinet istället. 
Ett bra vin lyfter maten till oanade höjder, medan en sämre kombination kan dra ned smaken på maten, oavsett hur vällagad och god den än är. Det gäller att välja ett vin som matchar helt enkelt. Är ni osäkra så har Systembolaget en internettjänst som heter Vad passar till. Tyvärr saknar tjänsten att sortera ut de ekologiska alternativen men det går bra att maila Systembolagets kundtjänst om råd om rätt vin (eller annan dryck). Men kom ihåg att vara ute i god tid ifall de behöver tid att svara. Sedan tycker jag ibland det är värt att prova själv och inte följa Systembolagets etiketter slaviskt heller. Många rödviner är te.x. inte klassade som sällskapsdrycker, men många av oss njuter av ett gott rödvin även utanför maten.

Här kommer mina personliga favoriter när det gäller ekologiskt rött vin. Jag föredrar att köpa i glasflaska hellre än i box. Men på bröllop eller större fester så kan boxen vara ett smidigare och billigare alternativ. Det är givetvis en smaksak, men jag tycker flaskor är vackrare. 

/Vera
 

3 tips på ekologiskt rödvin under hundralappen

Klicka på bilderna för att förstora. il Nostro Rosso del Salento (nr 32205)
En italienare som är både smakrik, billig och passar till det mesta (buffé, grönsaker, fågel och gris). Har en fruktig smak med inslag av mörka bär, vanilj, örter och lakrits. 
Pris: 55 kr


Raza Selection Malbec Shiraz (nr 6504)
En argentinsk pärla med smak med inslag av skogsbär, choklad, vanilj och söt lakrits och som passar bäst till lamm och nöt. Jag har även testat att ha det till vegetariskt pizza med olika ostsorter som chevre, brie och mozzarella vilket fungerade bra. Vinet är ekologiskt och dessutom både KRAV och Fairtrade-märkt.
Pris: 89 krÉtnico Syrah Merlot Cabernet Sauvignon (nr 6251)
Ett gott vin i chilensk tappning som gärna fungerar bra ihop med lamm och nöt. Har en fruktig smak med inslag av fat, svarta vinbär, björnbär, peppar, choklad och gräs. Fairtrade-märkt.
Pris: 76 kr

Catering, restaurang, 3-rätters eller buffé? Vad ska man välja? 

Vill ni ha personliga tips på hur ni planerar just er bröllopsmiddag? Bli medlem i EcoBride Club! Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som Premium-medlem får ni även personligt stöd i er bröllopsplanering och kan maila alla era frågor och funderingar till våra bröllopsexperter.
Bli medlem nu >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln