headerfoto

Frackbröllop – fynda fracken second hand

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Brudgummen är lika viktig som bruden under ett bröllop, dock har männen en tendens att hamna i skymundan när det kommer till kläderna. I dag väljer de flesta att gifta sig i någon form av kostym före de mer klassiska valen som frack eller smoking. Jag och Eric tycker att bröllopet är ett perfekt tillfälle att få klä upp sig till tänderna och därför har vi valt att ha frack som klädkod på vårt bröllop. Främst var det faktiskt Eric som ville att vi skulle ha frack eftersom det är kanske det enda tillfälle i livet som han kommer ha att bära högtidernas högtidsdräkt.

I stället för att göra som gemene man, och hyra en frack till bröllopet, bestämde vi oss för att se vad som fanns på second hand-marknaden. Jakten började i våras och på pingstkyrkans second hand där vi bor hittade vi två näst intill oanvända frackar i mycket fint skick. Den ena var helt komplett med jacka, byxor, skjorta, väst och fluga. Det enda problemet var att den var mörkblå och för kort i benen. Därför letade vi vidare och hittade den andra fracken som satt som klippt och skuren men endast bestod av jackan och byxorna. Genom att kombinera de två frackarna med varandra hade Eric nu hittat den perfekta fracken för halva priset mot vad det hade kostat att hyra den.

Mitt tips är därför att spana in utbudet i era lokala second hand-butiker efter festkläderna till brudgummen. Det bästa tillfället att kolla är under vårkanten när bröllopssäsongen precis har dragit igång, men bor man nära en större stad brukar det finnas frackar året runt. Vill ni inte ha frack så går det lika bra att köpa finkostymen på second hand. Jag tycker inte heller att man ska vara rädd för att mixa och matcha olika kostymer med varandra, det blir mer personligt då. Även om det kanske tar lite längre tid, än att gå till en uthyrare, att hitta rätt utstyrsel blir det oftast billigare i slutändan än att hyra.

Visst blir han stilig? 

/Heidi
 

Brudgummen Eric i frack. Foto: Heidi Kronholm

Svårt att få ihop bröllopsbudgeten? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln