headerfoto

Frackbröllop – fynda fracken second hand

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Brudgummen är lika viktig som bruden under ett bröllop, dock har männen en tendens att hamna i skymundan när det kommer till kläderna. I dag väljer de flesta att gifta sig i någon form av kostym före de mer klassiska valen som frack eller smoking. Jag och Eric tycker att bröllopet är ett perfekt tillfälle att få klä upp sig till tänderna och därför har vi valt att ha frack som klädkod på vårt bröllop. Främst var det faktiskt Eric som ville att vi skulle ha frack eftersom det är kanske det enda tillfälle i livet som han kommer ha att bära högtidernas högtidsdräkt.

I stället för att göra som gemene man, och hyra en frack till bröllopet, bestämde vi oss för att se vad som fanns på second hand-marknaden. Jakten började i våras och på pingstkyrkans second hand där vi bor hittade vi två näst intill oanvända frackar i mycket fint skick. Den ena var helt komplett med jacka, byxor, skjorta, väst och fluga. Det enda problemet var att den var mörkblå och för kort i benen. Därför letade vi vidare och hittade den andra fracken som satt som klippt och skuren men endast bestod av jackan och byxorna. Genom att kombinera de två frackarna med varandra hade Eric nu hittat den perfekta fracken för halva priset mot vad det hade kostat att hyra den.

Mitt tips är därför att spana in utbudet i era lokala second hand-butiker efter festkläderna till brudgummen. Det bästa tillfället att kolla är under vårkanten när bröllopssäsongen precis har dragit igång, men bor man nära en större stad brukar det finnas frackar året runt. Vill ni inte ha frack så går det lika bra att köpa finkostymen på second hand. Jag tycker inte heller att man ska vara rädd för att mixa och matcha olika kostymer med varandra, det blir mer personligt då. Även om det kanske tar lite längre tid, än att gå till en uthyrare, att hitta rätt utstyrsel blir det oftast billigare i slutändan än att hyra.

Visst blir han stilig? 

/Heidi
 

Brudgummen Eric i frack. Foto: Heidi Kronholm

Svårt att få ihop bröllopsbudgeten? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln