headerfoto

Frackbröllop – fynda fracken second hand

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Brudgummen är lika viktig som bruden under ett bröllop, dock har männen en tendens att hamna i skymundan när det kommer till kläderna. I dag väljer de flesta att gifta sig i någon form av kostym före de mer klassiska valen som frack eller smoking. Jag och Eric tycker att bröllopet är ett perfekt tillfälle att få klä upp sig till tänderna och därför har vi valt att ha frack som klädkod på vårt bröllop. Främst var det faktiskt Eric som ville att vi skulle ha frack eftersom det är kanske det enda tillfälle i livet som han kommer ha att bära högtidernas högtidsdräkt.

I stället för att göra som gemene man, och hyra en frack till bröllopet, bestämde vi oss för att se vad som fanns på second hand-marknaden. Jakten började i våras och på pingstkyrkans second hand där vi bor hittade vi två näst intill oanvända frackar i mycket fint skick. Den ena var helt komplett med jacka, byxor, skjorta, väst och fluga. Det enda problemet var att den var mörkblå och för kort i benen. Därför letade vi vidare och hittade den andra fracken som satt som klippt och skuren men endast bestod av jackan och byxorna. Genom att kombinera de två frackarna med varandra hade Eric nu hittat den perfekta fracken för halva priset mot vad det hade kostat att hyra den.

Mitt tips är därför att spana in utbudet i era lokala second hand-butiker efter festkläderna till brudgummen. Det bästa tillfället att kolla är under vårkanten när bröllopssäsongen precis har dragit igång, men bor man nära en större stad brukar det finnas frackar året runt. Vill ni inte ha frack så går det lika bra att köpa finkostymen på second hand. Jag tycker inte heller att man ska vara rädd för att mixa och matcha olika kostymer med varandra, det blir mer personligt då. Även om det kanske tar lite längre tid, än att gå till en uthyrare, att hitta rätt utstyrsel blir det oftast billigare i slutändan än att hyra.

Visst blir han stilig? 

/Heidi
 

Brudgummen Eric i frack. Foto: Heidi Kronholm

Svårt att få ihop bröllopsbudgeten? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln