headerfoto

5 tips när ni ska välja festlokal till bröllopet

Hemma i trädgården, i traktens bygdegård, på en restaurang, ett hotell, en herrgård eller ett slott - valet är ert. Det finns en hel del festlokaler att välja mellan. Det handlar om vad som passar just er personliga stil och vad ni har för budget. Kostnad för festlokal kan bli en av de större utgifterna i budgeten beroende på vad ni väljer. Väljer ni att boka middag och dryck från lokalens egen restaurang så ingår ofta själva hyreskostnaden för lokalen. Hyr ni istället en tom lokal så kan ni komma ner lite i pris men måste räkna med att lägga mer tid och eget arbete. Tänk på att vara ute i god tid så inte lokalen redan är bokad på det datum ni vill gifta er.
Går det påverka miljön genom val av lokal? Ja, det går det även om det ibland kan vara svårt, men det finns några saker att tänka på. Här kommer fem tips som är bra att tänka på när det är dags att boka festlokal till bröllopet.

/Vera & Katharina

Foto: Junibacken och Gunnebo Slott

5 tips när ni ska välja festlokal

  1. Välj en festlokal som är nära vigselplatsen så gästerna slipper ta bilen till festlokalen. Det är både smidigt och sparar på miljön. 
  2. Välj en lokal som är miljödiplomerad tex. Svanen-märkt eller som har ett uttalat miljöfokus. För att ett ställe ska bli miljödiplomerade krävs det bland annat att man arbetar aktivt med att minska sin energianvändning, byta ut miljöfarliga kemikalier vid disk och städning, sortera soppavfall och minska på transporter med mera. 
  3. Prata med köksmästaren. Kan köket erbjuda ekologisk, rättvisemärkt och/eller närproducerad mat till bröllopsmenyn?  Arbetar man med råvaror efter säsong? Hur tänker man kring portionsstorlekar och vad händer med eventuella rester? Varje kök har sin egen köksmästare och hans eller hennes filosofi ska stämma överens med era värderingar. 
  4. Hur fungerar det med alkohol? Börja med att fråga om lokalen har tillstånd att servera alkohol eller ej. Om ni väljer en festlokal som har egen restaurang så har de oftast eget tillstånd och då måste ni även köpa all dryck via dem. Vill ni ta med egen alkohol, vilket ofta är billigare, så behöver ni stämma av så att det är okej och vilka tillstånd som gäller. 
  5. Ingår städning? Ibland behöver ni boka egen städfirma eller betala en extra avgift för att slippa städa själva. Dubbelkolla vad som ingår före ni bokar.

Vill du ha fler tips på festlokaler? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln