headerfoto

5 tips när ni ska välja festlokal till bröllopet

Hemma i trädgården, i traktens bygdegård, på en restaurang, ett hotell, en herrgård eller ett slott - valet är ert. Det finns en hel del festlokaler att välja mellan. Det handlar om vad som passar just er personliga stil och vad ni har för budget. Kostnad för festlokal kan bli en av de större utgifterna i budgeten beroende på vad ni väljer. Väljer ni att boka middag och dryck från lokalens egen restaurang så ingår ofta själva hyreskostnaden för lokalen. Hyr ni istället en tom lokal så kan ni komma ner lite i pris men måste räkna med att lägga mer tid och eget arbete. Tänk på att vara ute i god tid så inte lokalen redan är bokad på det datum ni vill gifta er.
Går det påverka miljön genom val av lokal? Ja, det går det även om det ibland kan vara svårt, men det finns några saker att tänka på. Här kommer fem tips som är bra att tänka på när det är dags att boka festlokal till bröllopet.

/Vera & Katharina

Foto: Junibacken och Gunnebo Slott

5 tips när ni ska välja festlokal

  1. Välj en festlokal som är nära vigselplatsen så gästerna slipper ta bilen till festlokalen. Det är både smidigt och sparar på miljön. 
  2. Välj en lokal som är miljödiplomerad tex. Svanen-märkt eller som har ett uttalat miljöfokus. För att ett ställe ska bli miljödiplomerade krävs det bland annat att man arbetar aktivt med att minska sin energianvändning, byta ut miljöfarliga kemikalier vid disk och städning, sortera soppavfall och minska på transporter med mera. 
  3. Prata med köksmästaren. Kan köket erbjuda ekologisk, rättvisemärkt och/eller närproducerad mat till bröllopsmenyn?  Arbetar man med råvaror efter säsong? Hur tänker man kring portionsstorlekar och vad händer med eventuella rester? Varje kök har sin egen köksmästare och hans eller hennes filosofi ska stämma överens med era värderingar. 
  4. Hur fungerar det med alkohol? Börja med att fråga om lokalen har tillstånd att servera alkohol eller ej. Om ni väljer en festlokal som har egen restaurang så har de oftast eget tillstånd och då måste ni även köpa all dryck via dem. Vill ni ta med egen alkohol, vilket ofta är billigare, så behöver ni stämma av så att det är okej och vilka tillstånd som gäller. 
  5. Ingår städning? Ibland behöver ni boka egen städfirma eller betala en extra avgift för att slippa städa själva. Dubbelkolla vad som ingår före ni bokar.

Vill du ha fler tips på festlokaler? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln