headerfoto

Vigselring av återanvänt guld

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Vigselringen är det enda synliga tecknet på att man är gift och traditionen att utbyta ringar har rötter så lång tillbaka som de gamla romarna. Ringarna är också ett av de största valen man gör under ett bröllop, både stilmässigt och med tanke på etik och miljö. Du ska ju bära ringen varje dag. Smyckesindustrin är en smutsig historia i sig, att producera en enda guldring ger upp till 20 ton gruvavfall, men i dag finns det flera olika alternativ som minskar klimatpåverkan och är bra etiska val. Man kan t.ex. välja att köpa ringar med syntetiska diamanter och ekoguld, köpa vintageringar eller att återanvända guld från smycken som man inte längre använder eller kanske ärvt. Alla dessa saker gör att man minskar sin klimatpåverkan vid val av ring.

Jag har valt att använda mig av återanvänt guld, som jag samlat in ur mina egna och familjens gömmor, och vanliga diamanter till min specialdesignade vigselring från Smyckesstudion. Jag måste säga att det kändes rätt bra att säga till guldsmeden att jag ville återanvända guldet med tanke på miljön, istället för affektionsvärde, vilket tydligen är vanligast mina trakter.

Ringen som jag valt är en klassisk trestensring eftersom det är ett tidlöst val och jag gillar symboliken där de tre stenarna representerar ett pars dåtid, nutid och framtid. Innan jag bestämde mig gjorde jag en ordentlig research om vilken typ av ring jag vill ha och vilken stil som passar mig. Jag samlade inspiration från olika forum och mina favoriter blev en etsy-butik, La Belle Jewel, där de säljer unika antika smycken och Pinterest. Jag samlade inspirationen på en pinterest-tavla, som jag hade med mig till juveleraren om mina beskrivningar inte skulle räcka. Beställningsprocessen var rakt fram och jag kände att jag kom bra överens med min guldsmed, så nu är det bara dem långa väntan tills 14:e januari innan jag får hämta ut min efterlängtade ring och efter det en kort väntan innan den sitter på mitt finger.

Vilken slags ring valde ni?

/Heidi

www.pinterest.com/frokenh/wedding-rings
Foto: Heidi Kronholm & La Belle Jewel

Fråga vår guldsmedsexpert. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Vår guldsmed är expert på guld och ädla stenar. Hon erbjuder både grönt guld och ädelstenar som är framtagna på ett rättvist sätt, dessutom arbetar hon med att återanvända material. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter och tips direkt från experten! Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln