headerfoto

Vigselring av återanvänt guld

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Vigselringen är det enda synliga tecknet på att man är gift och traditionen att utbyta ringar har rötter så lång tillbaka som de gamla romarna. Ringarna är också ett av de största valen man gör under ett bröllop, både stilmässigt och med tanke på etik och miljö. Du ska ju bära ringen varje dag. Smyckesindustrin är en smutsig historia i sig, att producera en enda guldring ger upp till 20 ton gruvavfall, men i dag finns det flera olika alternativ som minskar klimatpåverkan och är bra etiska val. Man kan t.ex. välja att köpa ringar med syntetiska diamanter och ekoguld, köpa vintageringar eller att återanvända guld från smycken som man inte längre använder eller kanske ärvt. Alla dessa saker gör att man minskar sin klimatpåverkan vid val av ring.

Jag har valt att använda mig av återanvänt guld, som jag samlat in ur mina egna och familjens gömmor, och vanliga diamanter till min specialdesignade vigselring från Smyckesstudion. Jag måste säga att det kändes rätt bra att säga till guldsmeden att jag ville återanvända guldet med tanke på miljön, istället för affektionsvärde, vilket tydligen är vanligast mina trakter.

Ringen som jag valt är en klassisk trestensring eftersom det är ett tidlöst val och jag gillar symboliken där de tre stenarna representerar ett pars dåtid, nutid och framtid. Innan jag bestämde mig gjorde jag en ordentlig research om vilken typ av ring jag vill ha och vilken stil som passar mig. Jag samlade inspiration från olika forum och mina favoriter blev en etsy-butik, La Belle Jewel, där de säljer unika antika smycken och Pinterest. Jag samlade inspirationen på en pinterest-tavla, som jag hade med mig till juveleraren om mina beskrivningar inte skulle räcka. Beställningsprocessen var rakt fram och jag kände att jag kom bra överens med min guldsmed, så nu är det bara dem långa väntan tills 14:e januari innan jag får hämta ut min efterlängtade ring och efter det en kort väntan innan den sitter på mitt finger.

Vilken slags ring valde ni?

/Heidi

www.pinterest.com/frokenh/wedding-rings
Foto: Heidi Kronholm & La Belle Jewel

Fråga vår guldsmedsexpert. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Vår guldsmed är expert på guld och ädla stenar. Hon erbjuder både grönt guld och ädelstenar som är framtagna på ett rättvist sätt, dessutom arbetar hon med att återanvända material. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter och tips direkt från experten! Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln