headerfoto

Snygga ekologiska underkläder

Gästbloggare: Heidi Kronholm

När det kommer till underkläder tycker jag att det har varit svårt att hitta plagg som är både ekologiska och snygga. Så pass svårt att jag ett tag funderade på om det verkligen finns något som heter snygga ekologiska underkläder? Det mesta jag hittade var bas-underkläder i bomull eller bambu som inte fick det att pirra det minsta i kroppen, och det vill man ju när man klär upp sig inför bröllopet.

Självklart kan man köpa sin bh på second hand eller vintage och då är Etsy riktigt bra. Men om man är som jag och inte känner sig riktigt bekväm med tanken att någon annan har haft på sig underkläderna innan så är det nytillverkade underkläder som gäller. Några material som man ska kika lite extra efter är t.ex. ekologisk bomull och bambu, men även modal och polyester kan vara ett bra val.

Även fast det kändes hopplöst i början av mitt letande så hittade jag till slut några hemsidor och e-butiker som både erbjuder lyxiga, snygga och ekologiska underkläder. Därför vill jag dela med mig av dem till er. Den första jag hittade var EcoLyxica.se och därifrån har jag faktisk handlat tidigare. En svensk webshop där man kan hitta flera olika märken, som ”Who made your pants?” och ”peau Ethique”, med ett etiskt och ekologiskt tänk. Andra sidor jag hittat och gillar är Luvahuva, Ayten Gasson, By nature, Madonna Bain och Between the Sheets. Alla dessa har ett mer eller mindre helhetstänk när det kommer till hållbarhet, samt fokuserar på estetiken på samma gång. Så JA - snygga ekologiska underkläder finns. Man behöver bara leta lite. Och nu har jag ju också gjort halva jobbet åt er - Hoppas ni gillar det! Tipsa gärna om ni själva hittar fler!

/Heidi

Foto: Ecolyxica

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln