headerfoto

Digitala verktyg för bröllopsplanering

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Planera och organisera är bland det roligaste jag vet och därför valde vi att inte använda oss av en bröllopskoordinator inför vårt bröllop. Däremot har vi endast varit på ett enda bröllop, vilket innebär att vi inte har så mycket erfarenhet och därför har det varit viktigt att få lite hjälp längst vägen. Vi har bl.a. fått fantastisk hjälp av vårt värdpar som, till skillnad från mig och Eric, faktiskt har varit på några bröllop i sitt liv. Dessutom har vi haft hjälp av olika forum på nätet, t.ex. Bröllopstorget och EcoBride Clubs slutna facebook-forum för medlemmar, där man kan få sanslöst mycket med inspiration. Här kan du
bli medlem i EcoBride Club helt kostnadsfritt. 

Eftersom planering ligger mig varmt om hjärtat har jag använt mig av flera olika program under planeringen av vårt bröllop. Alla dessa är digitala då vi vill spara på miljön.

3 digitala verktyg för bröllopsplanering

  1. Excel är det program jag använt för budgetering och gästlistan. Jag gillar att man med enkla formler slipper räkna själv hur mycket det kommer kosta eller hur många gäster vi blir.  Kategorierna i budgeten tog jag från Allt om Bröllop och summorna hämtade jag från Brud och Bröllop
  2. För att veta vad vi behöver göra inför bröllopet tog jag hjälp av en app som heter WedHappy. Man skriver in vilket datum som man ska gifta sig och appen skapar en lista med saker och datum som dessa ska vara utförda till. Man kan dessutom enkelt hålla koll på hur långt det är kvar till bröllopet och vilka leverantörer man har.
  3. Det sista verktyget vi har använt oss av är Asana, som är ett projektverktyg online där man enkelt kan göra listor på saker som ska göras och dela dem med flera personer. Asana har vi använt oss av för att ha diskussioner om vi inte har haft möjlighet att träffas och även fördelat ut uppgifter som ska göras.


I skrivande stund är det 58 dagar kvar till vårt bröllop och trots att det är en del kvar att göra så känner jag mig inte stressad inför bröllopet. Allt tack vara lite hjälp av vänner och ett par fina digitala system.

/Heidi

Foto: www.flickr.com/photos/-karens-/
Bröllopsplanering i WeddingHappy och Asana. Klicka på bilden för att förstora.

Vill du få tillgång till vårt slutna Facebook-forum? Bli medlem!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. I vårt slutna facebook-forum kan du ställa dina personliga frågor och utbyta tips och idéer med andra brudpar och våra utvalda samarbetspartners. Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln