headerfoto

Digitala verktyg för bröllopsplanering

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Planera och organisera är bland det roligaste jag vet och därför valde vi att inte använda oss av en bröllopskoordinator inför vårt bröllop. Däremot har vi endast varit på ett enda bröllop, vilket innebär att vi inte har så mycket erfarenhet och därför har det varit viktigt att få lite hjälp längst vägen. Vi har bl.a. fått fantastisk hjälp av vårt värdpar som, till skillnad från mig och Eric, faktiskt har varit på några bröllop i sitt liv. Dessutom har vi haft hjälp av olika forum på nätet, t.ex. Bröllopstorget och EcoBride Clubs slutna facebook-forum för medlemmar, där man kan få sanslöst mycket med inspiration. Här kan du
bli medlem i EcoBride Club helt kostnadsfritt. 

Eftersom planering ligger mig varmt om hjärtat har jag använt mig av flera olika program under planeringen av vårt bröllop. Alla dessa är digitala då vi vill spara på miljön.

3 digitala verktyg för bröllopsplanering

  1. Excel är det program jag använt för budgetering och gästlistan. Jag gillar att man med enkla formler slipper räkna själv hur mycket det kommer kosta eller hur många gäster vi blir.  Kategorierna i budgeten tog jag från Allt om Bröllop och summorna hämtade jag från Brud och Bröllop
  2. För att veta vad vi behöver göra inför bröllopet tog jag hjälp av en app som heter WedHappy. Man skriver in vilket datum som man ska gifta sig och appen skapar en lista med saker och datum som dessa ska vara utförda till. Man kan dessutom enkelt hålla koll på hur långt det är kvar till bröllopet och vilka leverantörer man har.
  3. Det sista verktyget vi har använt oss av är Asana, som är ett projektverktyg online där man enkelt kan göra listor på saker som ska göras och dela dem med flera personer. Asana har vi använt oss av för att ha diskussioner om vi inte har haft möjlighet att träffas och även fördelat ut uppgifter som ska göras.


I skrivande stund är det 58 dagar kvar till vårt bröllop och trots att det är en del kvar att göra så känner jag mig inte stressad inför bröllopet. Allt tack vara lite hjälp av vänner och ett par fina digitala system.

/Heidi

Foto: www.flickr.com/photos/-karens-/
Bröllopsplanering i WeddingHappy och Asana. Klicka på bilden för att förstora.

Vill du få tillgång till vårt slutna Facebook-forum? Bli medlem!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. I vårt slutna facebook-forum kan du ställa dina personliga frågor och utbyta tips och idéer med andra brudpar och våra utvalda samarbetspartners. Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln