headerfoto

Miljövänliga julklappstips

Dags att leta julklappar till nära och kära! Vi som bloggar här på EcoBride har klurat och letat  fram kreativa och kärleksfulla julklappsidéer som visar omtanke om både människor och miljö. Här kommer våra personliga julklappsfavoriter!

/Heidi, Katharina och Vera

Heidis 3 bästa julklappstips


Second hand
Det bästa med second hand är att man kan hitta i
princip allt mellan himmel och jord här. Vad önskar sig personerna på din lista? Köp det! Men på second hand.


Underkläder är en sådan sak som man alltid behöver och kanske inte unnar sig själv att köpa lite finare. Min pappa önskar sig alltid kalsonger i present, oavsett om det är jul eller fars dag och jag har slutat köpa vanlig bomull till honom och gått över till ekologisk bomull. De bästa, enligt mig, är från Ecolyxica, men även H&M har en fin ekologisk variant.


Do it yourself 
Den perfekta presenten där man verkligen kan visa att man tänkt på den som får gåvan och man får verkligen låta kreativiteten flöda. Min dröm är att sticka sockor i ekologisk ull till alla i min familj, som min mormor brukade göra. Men tills jag är lika duktig som hon så nöjer jag mig med att göra egna skönhetsprodukter eller godsaker.

Katharinas 3 bästa julklappstips

Plantera ett träd som ger avkastning
När du planterar ett träd via Better Globe så hjälper det både vår miljö och skapar arbetstillfällen till fattiga bönder i Kenyas semiöken. Den som får julklappen äger trädet i 20 år. Efter några år börjar träden ge avkastning genom gummi, nötter och frukt som ger återbäring till trädägaren. Efter 20 år avverkas trädet och säljs. Vinsten beräknas bli 208 € per träd. Din gåva kan alltså bli värd 10 gånger pengarna om 20 år. Det kallar jag en hållbar julklapp! Läs mer och beställ träd direkt på Better Globes hemsida.

 


Blomsterprenumeration
Tänk dig att få en bukett vackra blommor hemlevererade varje fredag, vilken lycka! Valborgs Blomster erbjuder Fair Flowers Fair Plants-märkta buketter för både vardag och fest. Direkt till din dörr om du vill.

Ekologisk hudvård
Jag tycker julen är ett perfekt tillfälle att fylla på i badrumsskåpet med hudvårdsfavoriter man inte skulle unna sig själv och kanske även upptäcka nya favoriter? För alla blir väl glada för ett lyxigt body butter, en härlig massageolja eller ett snyggt läppglans.

Veras 3 bästa julklappstips

Foto: Hildur.se

Yogakurs eller annan kurs
Jag utgår givetvis från mig själv eftersom jag gett mig ett löfte att börja med yoga 2014. Inget skulle inte glädja mig mer om jag fick en termin Yoga i julklapp! Att ge bort en upplevelse är dessutom mer miljövänligt (oftast) än att ge en sak.

Ekologisk yogamatta
En kurs i Yoga kostar, och att ge något som personen behöver till sin aktivitet är också en perfekt julklapp. Eller kanske en liten knuff i rätt riktning? Varför inte en ekologisk Yogamatta från t.ex. EcoYoga som säljs hos Hildur.


Klassiska pärlörhängen
Ett par klassiska pärlörhängen som framställts både etiskt och med miljötänk. Smyckesindustrin kan vara riktigt ”smutsig” men det finns alternativ. Dessa örhängen kommer från Frogpearl jobbar för att alla parter som är inblandade i processen ska få det bra.
En julklapp som är tidlös och kan användas av både yngre och äldre.

Julerbjudande - JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop

"Katharina Brunats bok JA! Er guide till ett ekologiskt bröllop är förmodligen den bästa miljöboken jag läst under hela året och förmodligen bland de bästa någonsin. Det är en perfekt present till någon som ska gifta sig och ett måste om man själv planerar bröllop. Den är snygg, späckad och SUPERBRA!!" skriver
Deniz Tütüncü, bokrecencent på MinPlanet.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln