headerfoto

Miljövänliga julklappstips

Dags att leta julklappar till nära och kära! Vi som bloggar här på EcoBride har klurat och letat  fram kreativa och kärleksfulla julklappsidéer som visar omtanke om både människor och miljö. Här kommer våra personliga julklappsfavoriter!

/Heidi, Katharina och Vera

Heidis 3 bästa julklappstips


Second hand
Det bästa med second hand är att man kan hitta i
princip allt mellan himmel och jord här. Vad önskar sig personerna på din lista? Köp det! Men på second hand.


Underkläder är en sådan sak som man alltid behöver och kanske inte unnar sig själv att köpa lite finare. Min pappa önskar sig alltid kalsonger i present, oavsett om det är jul eller fars dag och jag har slutat köpa vanlig bomull till honom och gått över till ekologisk bomull. De bästa, enligt mig, är från Ecolyxica, men även H&M har en fin ekologisk variant.


Do it yourself 
Den perfekta presenten där man verkligen kan visa att man tänkt på den som får gåvan och man får verkligen låta kreativiteten flöda. Min dröm är att sticka sockor i ekologisk ull till alla i min familj, som min mormor brukade göra. Men tills jag är lika duktig som hon så nöjer jag mig med att göra egna skönhetsprodukter eller godsaker.

Katharinas 3 bästa julklappstips

Plantera ett träd som ger avkastning
När du planterar ett träd via Better Globe så hjälper det både vår miljö och skapar arbetstillfällen till fattiga bönder i Kenyas semiöken. Den som får julklappen äger trädet i 20 år. Efter några år börjar träden ge avkastning genom gummi, nötter och frukt som ger återbäring till trädägaren. Efter 20 år avverkas trädet och säljs. Vinsten beräknas bli 208 € per träd. Din gåva kan alltså bli värd 10 gånger pengarna om 20 år. Det kallar jag en hållbar julklapp! Läs mer och beställ träd direkt på Better Globes hemsida.

 


Blomsterprenumeration
Tänk dig att få en bukett vackra blommor hemlevererade varje fredag, vilken lycka! Valborgs Blomster erbjuder Fair Flowers Fair Plants-märkta buketter för både vardag och fest. Direkt till din dörr om du vill.

Ekologisk hudvård
Jag tycker julen är ett perfekt tillfälle att fylla på i badrumsskåpet med hudvårdsfavoriter man inte skulle unna sig själv och kanske även upptäcka nya favoriter? För alla blir väl glada för ett lyxigt body butter, en härlig massageolja eller ett snyggt läppglans.

Veras 3 bästa julklappstips

Foto: Hildur.se

Yogakurs eller annan kurs
Jag utgår givetvis från mig själv eftersom jag gett mig ett löfte att börja med yoga 2014. Inget skulle inte glädja mig mer om jag fick en termin Yoga i julklapp! Att ge bort en upplevelse är dessutom mer miljövänligt (oftast) än att ge en sak.

Ekologisk yogamatta
En kurs i Yoga kostar, och att ge något som personen behöver till sin aktivitet är också en perfekt julklapp. Eller kanske en liten knuff i rätt riktning? Varför inte en ekologisk Yogamatta från t.ex. EcoYoga som säljs hos Hildur.


Klassiska pärlörhängen
Ett par klassiska pärlörhängen som framställts både etiskt och med miljötänk. Smyckesindustrin kan vara riktigt ”smutsig” men det finns alternativ. Dessa örhängen kommer från Frogpearl jobbar för att alla parter som är inblandade i processen ska få det bra.
En julklapp som är tidlös och kan användas av både yngre och äldre.

Julerbjudande - JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop

"Katharina Brunats bok JA! Er guide till ett ekologiskt bröllop är förmodligen den bästa miljöboken jag läst under hela året och förmodligen bland de bästa någonsin. Det är en perfekt present till någon som ska gifta sig och ett måste om man själv planerar bröllop. Den är snygg, späckad och SUPERBRA!!" skriver
Deniz Tütüncü, bokrecencent på MinPlanet.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln