headerfoto

Hantera bröllopsstressen

Gästbloggare: Heidi Kronholm

När man berättar för folk i sin omgivning om att man ska gifta sig får man ofta höra ”då måste du vara stressad av allt som ska göras”.  Än så länge (peppar, peppar...) har stressmomenten varit få och endast en gång har jag haft bridezilla-tendenser. Då hade jag lågt blodsocker och tyckte min brudbukett var den fulaste i hela världen. Det gick över, med lite hjälp från Eric, som tur var.  

När jag läste på högskolan gick jag en kurs i stresshantering och det har bidragit till att jag inte blir superstressad speciellt ofta längre. Jag tänkte därför tipsa om några av mina knep som jag använder mig av när det känns som att stressen håller på att ta över handen.

4 sätt att hantera bröllopsstressen

  1. Gör listor. När det känns som att tankarna bara snurrar i huvudet och jag har för mycket att göra, då sätter jag mig ner och skriver ner allt på ett papper. Situationer blir ofta lättare att hantera när de är konkreta och fem saker, som kändes som tusen i huvudet, ser inte lika skrämmande ut på papper.
  2. Öva medveten närvaro. Att vara i nuet, hur klyschigt det än låter, hjälper verkligen med att förebygga stress. Jag har en en CD med Mindfulnessövningar av Fredrik Livhem som jag tar till när saker blir allt för jobbiga och nu finns det även bra appar som man kan ladda ner i sin telefon. Mindfulness Appen är min favorit.
  3. Våga be om hjälp. Du måste inte göra allt själv och du är inte dålig om du ber om hjälp. Jag och Eric fick t.ex. i uppgift att göra en lista med rolig information om gästerna till festprogrammet. Eftersom vi inte har varit på så många bröllop tidigare har vi bett vårt värdpar om hjälp att komma på bra formuleringar som inte är för långa. Använd dig av vänner, familj eller någon utomstående om inte känner att du klarar av allt själv.
  4. Ta hand om dig. Kanske den viktigaste punkten. Bara för att du planerar ett bröllop måste inte resten av livet handla om endast det. Ta en paus, gör något annat och gör saker som du mår bra av. Ta en promenad, fika med vänner eller måla naglarna. En stunds avkoppling som ger mer energi att lägga på planering och fixande.

Vad gör ni för att hantera bröllopsstressen?

/Heidi

Foto: Pixabay

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln