headerfoto

Hantera bröllopsstressen

Gästbloggare: Heidi Kronholm

När man berättar för folk i sin omgivning om att man ska gifta sig får man ofta höra ”då måste du vara stressad av allt som ska göras”.  Än så länge (peppar, peppar...) har stressmomenten varit få och endast en gång har jag haft bridezilla-tendenser. Då hade jag lågt blodsocker och tyckte min brudbukett var den fulaste i hela världen. Det gick över, med lite hjälp från Eric, som tur var.  

När jag läste på högskolan gick jag en kurs i stresshantering och det har bidragit till att jag inte blir superstressad speciellt ofta längre. Jag tänkte därför tipsa om några av mina knep som jag använder mig av när det känns som att stressen håller på att ta över handen.

4 sätt att hantera bröllopsstressen

  1. Gör listor. När det känns som att tankarna bara snurrar i huvudet och jag har för mycket att göra, då sätter jag mig ner och skriver ner allt på ett papper. Situationer blir ofta lättare att hantera när de är konkreta och fem saker, som kändes som tusen i huvudet, ser inte lika skrämmande ut på papper.
  2. Öva medveten närvaro. Att vara i nuet, hur klyschigt det än låter, hjälper verkligen med att förebygga stress. Jag har en en CD med Mindfulnessövningar av Fredrik Livhem som jag tar till när saker blir allt för jobbiga och nu finns det även bra appar som man kan ladda ner i sin telefon. Mindfulness Appen är min favorit.
  3. Våga be om hjälp. Du måste inte göra allt själv och du är inte dålig om du ber om hjälp. Jag och Eric fick t.ex. i uppgift att göra en lista med rolig information om gästerna till festprogrammet. Eftersom vi inte har varit på så många bröllop tidigare har vi bett vårt värdpar om hjälp att komma på bra formuleringar som inte är för långa. Använd dig av vänner, familj eller någon utomstående om inte känner att du klarar av allt själv.
  4. Ta hand om dig. Kanske den viktigaste punkten. Bara för att du planerar ett bröllop måste inte resten av livet handla om endast det. Ta en paus, gör något annat och gör saker som du mår bra av. Ta en promenad, fika med vänner eller måla naglarna. En stunds avkoppling som ger mer energi att lägga på planering och fixande.

Vad gör ni för att hantera bröllopsstressen?

/Heidi

Foto: Pixabay

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln