headerfoto

Duka med murgröna

Gästbloggare: Heidi Kronholm

I vår festlokal ingår allt utom dekorationer till borden. Det innebär att vi inte behöver tänka på  porslin, glas, besick, dukar med mera, men vi behöver ordna något att ha på borden. Varken Eric eller jag gillar överdådiga dekorationer och därför vill vi ha något enkelt men effektfullt. Valet föll därför på några enkla kvistar murgröna, istället för stora blomsterarrangemang, kombinerat med fina ljuslyktor. Eftersom vi gillar gamla saker kändes det helt självklart att hitta dekorationerna på second hand och då vi har valt art deco och 30-talsstil som tema så ville vi även ha dekorationer i samma stil.

Idén med ljuslyktor kom jag på när jag rotade i vårt vitrinskåp och såg några whiskyglas i pressglas som vi fått av Erics mormor. Pressglas var oerhört populärt på 30-talet och därför kändes det som ett självklart val till våra dekorationer. Men eftersom vi bara hade fyra stycken av de glasen, gav jag mig ut på några loppisrundor. Efter två försök och ett antal loppisar hittade tillslut tillräckligt många glas för att pryda våra bord. Trots att glasen inte är exakt likadana så fungerar de i kombination då alla har ett geometriskt mönster som påminner om art deco. Tillsammans med murgrönan blir det en väldigt enkel men effektfull och elegant dukning.

Mitt tips till er är därför att rota i skåpen hemma inför bröllop eller andra stora fester, ni kanske hittar något som är på pricken det ni letar efter och om ni inte hittar det hemma, så finns det definitivt på second hand. Det krävs bara lite mer tid.

/Heidi

Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha fler gör-det-själv-tips? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från bordsdekorationer till skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln