headerfoto

Unika brudklänningar och accessoarer med personlig stil

Söker du en brudklänning som känns helt unik och personlig? En brudbukett utöver det vanliga? Eller accessoarer som verkligen andas vilka ni är och vilken stil ni gillar? Vi på EcoBride möter ofta brudpar som vill skapa sin alldeles egna personliga bröllopsupplevelse och utgå från sin egen stil. Därför är vi glada för att samarbeta med nytänkande Ina Nordberg som är formgivare inom dräkt och mode. Hennes företag Deformed by Ina designar och tillverkar brud- och festkläder, brudbuketter och accessoarer med ledorden ekologisk och kulturell hållbarhet. Ina har dessutom skapat sitt eget märke White Trash EcoBrides med ekologiska brudklänningar. Klänningarna tillverkas av 95 % återvunnet material och återspeglar 1900-talets bröllopsmode.

Foto: Rasmus Libäck Foto: Rasmus Libäck

Hej Ina Nordberg. Berätta mer om din verksamhet.
– Deformed by Ina startade jag under 2010, och verksamhetsområdet är design med ekologisk och kulturell hållbarhet. Med begrepp som återbruk, mångfunktionalitet och folklig inspiration ville jag skapa ett unikt och åtråvärt koncept som är i fokus under hela designprocessen vare sig det handlar om brudklänningar, accessoarer eller hållbara buketter. Istället för att bidra till överflöd och slit-och-släng gör jag plagg med en tanke bakom.

På vilket sätt visar du omtanke om människor och miljö i ditt företagande?
– Eftersom jag gör kreationer av återvunnet material som exempelvis tyg, papper, tyg, spets och annat restmaterial så slösar jag minimalt på jordens resurser. När jag designar åt en brud så uppmanar jag henne till att leta bland sin egen och den blivande makens släkts gamla textilier för att binda brudklänningen till brudparets egna rötter och på så sätt även skapa ett personligt värde och en personlig hållbarhet.

Vad är White Trash EcoBrides?
– White Trash är mitt eget märke och startades våren 2012 som ett projekt att framställa en kollektion med nio ekologiska brudklänningar. Inspirationskällan är brudmodets förändringar från 1900 till 1989, och varje klänning kommer att representera ett decennium. En del klänningar är silkiga och arkitekturiska i enlighet med trettiotalets glamour – en del är drömska spetskreationer och för tankarna till sjuttiotalets blomsterängar. En klänning från White Trash bär på en historia helt enkelt. Till exempel så kan en skir gardin eller en handvirkad lakansspets som ingen längre bryr sig om eller har nytta av får ett nytt liv i en exklusiv och unik brudklänning. Kollektionen kommer vara klar i helhet under våren 2014 och kan både köpas och hyras.

Vad är ett hållbart bröllop för dig?
– Ja, ett hållbart bröllop för mig ska uppfylla parets gemensamma dröm om hur ett bröllop ska vara utan att det tär på vare sig naturen, samvetet, ekonomin, vänskaps- eller/och släktbanden. Med bra planering och kreativa idéer kan man skapa en fantastisk kärleksfest.

Vad är ditt bästa tips till blivande brudpar?
– Låna och fynda saker, våga gå er egen väg även om det känns knasigt, prioritera det som är viktigt för er och organisera i tid så ni slipper onödig stress. Det är ert bröllop ni ska fira – ingen annans, och ni ska vakna upp dagen efter och ha minnet av en fantastisk dag!

Läs mer på www.deformedbyina.com och hennes blogg White Trash EcoBrides.

Foto: Ina Nordberg / Deformed By Ina och Rasmus Libäck / Wilhelms Photo

Leter du efter din drömklänning? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln