headerfoto

Vegan på bröllopet

Tommy och jag djurvänner ut i fingerspetsarna och har blivit mer och mer intresserad av vegankost. När vi gifte oss serverade vi mestadels vegetariskt och bara en kötträtt på buffén. Men nu är vi båda överens om att om vi hade gift oss i år istället för förra sommaren så hade vår bröllopsmeny varit helt vegan. Att vara vegan menas att man avstår allt som kommer från djurriket både när det gäller mat, kläder, hudvård, smink – ja, det finns ett djurfritt tänk i allt. Att äta veganmat blir mer och mer populärt och flera kändisar som t ex. Alicia Silverstone, Mike Tyson och Demi Moore är veganer.  Även i Sverige ser vi en ökad medvetenhet när det gäller veganmat och även fler veganska bröllop dyker upp, något som knappt existerade för 10 år sedan. Att äta veganskt är bra för djur, människans hälsa och dessutom bra för miljön eftersom animaliska produkter kräver både mer energi och vatten vid tillverkningen.

Ett veganbröllop gör ibland att folk höjer på ögonbrynen. Men det behöver inte vara bohemiskt barfota på en äng utan kan likaväl vara ett lyxigt bröllop på ett slott – det bestämmer ni själva som brudpar. Det ni behöver tänka på är att vara ute i god tid när det gäller mat och bröllopstårta då det tyvärr är få cateringföretag som har erfarenhet av veganmat och inte riktigt vet vad det innebär – men inget är omöjligt.  Är du intresserad av vegankost så finns en hel del bloggar att hämta inspiration. Mina favoriter är t ex. Vegoteket, Våra oköttsliga lustar och Kakboken.

/Vera

Foto: Kakboken.com och Vegoteket.

Tips och inspiration för ekobröllop?  Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från bordsdekorationer till skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln