headerfoto

Ängsbröllop i 70-tals stil

Personligt och enkelt - med kärleken i fokus. Vi inspireras av Ina Nordbergs kollektion White Trash EcoBrides och hennes vackra 70-talsklänning gjord av återvunnen spets. Drömmer ni om att säga ja på en äng i sommarsolens varma strålar? Här kommer 3 tips för hur ni planerar ett enkelt, personligt och romantiskt ängsbröllop.

3 tips för ängsbröllop

  1. Plocka egna blommor. Låt säsongens blommor genomsyra ert bröllopstema. Kanske har du möjlighet att odla din egen blomsteräng i anslutning till trädgården? I takt med att ängsmarkerna minskar är många av våra vilda blommor på väg bort ur den svenska floran. Därför gör den som anlägger en äng i sin trädgård en insats för att bevara den biologiska mångfalden. Vilka blommor växer egentligen på ängen? Läs mer om 10 ängsfavoriter här.
  2. Ha solen i ryggen. Givetvis hoppas man på en solig dag med klarblå himmel. Se till att ni som brudpar och era gäster har solen i ryggen och inte i ögonen. Jo, det ställer visserligen till det lite för vigselförättaren men kanske är det ändå bättre att en person har solen i ögonen än att alla gäster och ni själva måste kisa igenom hela akten. Bäst är att välja en lätt sned vinkel så solen kommer snett från sidan. En idé kan vara att lägga vigseln något senare på eftermiddagen då solen inte står lika högt på himlen. Eller välja en lätt skuggad plats.
  3. Regnsäkra. Visserligen ingår solsken i hela konceptet ängsbröllop, men den svenska sommaren kräver en realistisk plan B. Paraplyer och gummistövlar? Partytält? En närliggande lokal? Vad ni än väljer - se till att gå igenom båda alternativen så undviker ni stress på bröllopsdagen.
/Katharina


White Trash-klänning med inspiration från 1970-talet
Foto: Jarno Pellinen, www.photoshooter.fi och Ina Nordberg, www.deformedbyina.com
Design: Ina Nordberg @ Deformed by Ina, www.deformedbyina.com
för projektet White Trash Ecobrides, www. whitetrashecobrides.ratata.fi
Modell: Annika Ruokolahti
Makeup: Tanja Cederblom
Makeup-produkter: Ekosoppi, www.ekosoppi.com
Brudens hår: Pernilla Lamminen @ Frisering Mari
Hårprodukter: am Naturprodukter, amnatur.fi
Smycken: Bobo Holm, www.boboholm.com
Blommor: Sunds Trädgård, www.sunds.fi

Leter du efter din drömklänning? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln