headerfoto

Louise & Dusans bästa ekotips inför bröllopet

Louise och Dusan är medlemmar i EcoBride Club och planerar som bäst sitt bröllop. TT har intervjuat dem i en artikeln som du kan läsa denna vecka i bland annat SVT och i DN.
Det handlar inte om hur vi förändrar vår livsstil över en dag eller räddar jorden genom en enda fest.  EcoBrides filosofi är enkel. Alla kan vi göra något.

– Tänk om femtio procent av alla brudpar väljer lite mer eko – då skulle man kunna göra jättestor skillnad, säger Louise i artikeln.

Varmt välkommen som medlem i EcoBride Club du också! Medlemskapet är helt kostnadsfritt och gäller för både dig och din partner.
Läs mer om alla medlemsförmåner här>


6 tips för er som planerar ekobröllop

  • Skriv inbjudningskort själv eller beställ, men välj papper som inte blekts.
  • Tänk återvunna kläder. Sök runt på nätet efter designers som syr av återvunna material. Försök annars att hitta en brudklänning, eller brud-byxdress/kostym, i en vintagebutik alternativt leta på nätet efter en sydd i ekologiska material.
  • Fråga efter rättvisemärkt guld och konfliktfria diamanter till ringarna.
  • Titta efter Krav-märkning (oftast tulpaner) eller Fairtrade (oftast rosor) när det gäller blommor. Tänk på att inte använda oasis, det gröna som man stoppar blommorna i, det är en miljöfälla.
  • Ska du laga maten själv så fundera över om kött verkligen är nödvändigt eller om det kanske kan bytas ut mot ett annat alternativ eller åtminstone ekologiskt kött. Välj närproducerat och säsongsbetonat.
  • Ekologiskt bubbel finns det en uppsjö av på Systembolaget i dag. Även rättvisemärkt bubbel finns, även om utbudet är mindre.

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln