headerfoto

Vår bröllopsfest

Gästbloggare: Heidi Kronholm Birgersson

De senaste veckorna har Heidi berättat allt om bröllopet från morgon till kväll! Läs alla inlägg här.  Du kan även läsa om Heidi & Eric bästa planeringstips under Så gjorde vi >

Vår bröllopsfest var i samma lokal som vår vigsel - Folkets Hus i Karlskoga. Smidigt att slippa transporterna mellan vigsel och fest. Finssiga och fyllda av förväntan blev vi upphämtade av vår vän Richard och det kändes som på film när han öppnade dörrarna in till festlokalen med orden ”kära brudpar, det här är er bröllopsfest!”. En våg av applåder hurrarop mötte oss när vi gick till honnörsbordet för att sätta oss ner.

Väl på plats avnjöts en middag med god mat, fina tal av mina föräldrar, Erics pappa, många skratt, kindpussar och livliga diskussioner. Maten bestod av en löjromstoast till förrätt, oxfilé med potatiskaka och sås provençale till varmrätt och efterrätten bestod av en god nougatmousse med körsbär. Under middagen hade vi inga planerade aktiviteter, utöver talen, men när brud eller brudgum avlägsnade sig för att pudra näsan passade gästerna på att pussa respektive på kinden. Ett roligt moment som uppmuntrades av min ena kusin och bidrog till många skratt. Mellan varmrätten och efterrätten tog vi oss en liten bensträckare och minglade lite mer med våra gäster. Vi visade dem även fotobåset med accessoarer, som vi gjort själva av återanvände material, inne i ett angränsande rum. Den blev väldigt populär och många av våra gäster tog en rad roliga bilder på sig själva under kvällen.

Efter middagen blev det tårta och dans. Tårtan var en underbart god bakelse med vit choklad- och limemousse på chokladbotten med vit sugarpaste över. Som dekoration hade vi blad av murgröna, gjorda i sugarpaste, och vita rosor i samma material. Dekorationerna knöt ihop fint med resten av dekorationerna i lokalen då den bestod av just murgröna på utvalda platser. På toppen stod även ett sött litet brudpar vi hittat på loppis med en art deco-inspirerad bakgrund jag gjort själv. Jag fick dock bara i mig en enda sked tårta under hela kvällen då jag var så mätt efter middagen, men det var den godaste sked med tårta jag någonsin ätit.

Dansen inleddes med brudvals och låten vi valde att dansa till var Dans på sunnanö, en låt vi sjungit och lyssnat mycket på under våra familjemiddagar och campingsemestrar under åren. Sen följde låt, efter låt och vi dansade långt in på natten. Bandet hade även med sig en massa olika instrument, t ex maracas och trianglar, som de som inte ville dansa fick använda så de också kunde vara delaktiga. Utöver dansen hade vi inga inplanerade aktiviteter (utom fotobåset) under kvällen och det fungerade utmärkt. Vi ville att det skulle kännas avslappnat och att festen skulle få leva sitt eget liv under kvällen. Resultatet blev lyckat och alla vi pratat med har berömt oss om hur kul de hade under kvällen.

I skrivande stund har vi varit gifta i två månader, Eric och jag, och alla fina minnen från bröllopet får oss fortfarande att le stort. Tack till alla som har bidragit till att göra vårt bröllop till en fantastisk dag och tack till er som har läst och följt vår resa mot den stora dagen.

Ta hand om er!

Foto: Johan Bonde

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln