headerfoto

Barn på bröllop

Ska barnen vara med på bröllopet eller inte? Hur gör man med vänner som har barn men svårt att ordna barnvakt? Frågan diskuteras just nu på EcoBride Club och svaret är inte helt självklart. Men tänk på att det är ert bröllop och er fest och gästerna måste acceptera pch respektera vad brudparet önskar oavsett om ni vill ha med barn eller ej.
Här kommer tre tips för bröllopsfesten om ni bestämmer er för att barnen ska få vara med.

3 tips för barn på bröllop

  1. ​Placera gäster med små barn vid bordets ände så att vagnen kan parkeras på kortändan och det är lättare att gå undan för att amma eller byta blöja.
  2. Gör i ordning ett särskilt lekrum för lite större barn. Ladda med filtar, leksaker och film. Hyr in en barnvakt, en vän eller syskon till en vän som ändå inte ska på festen att hålla barnen sällskap så att föräldrarna kan slappna av och njuta av festen. Du vet väl att det även går att få RUT-avdrag för barnpassning?
  3. Att servera alkohol när barnen är med är ett känsligt ämne där det ofta råder delade åsikter. Var noga i inbjudan med att informera om i vilken uträckning alkohol kommer att serveras tex. om ni tänkt ha fri bar eller liknande. I slutändan är det upp till föräldrarna själv att avgöra om de vill ta med barnen på festen eller ej, och hur mycket de själva vill dricka.
/Katharina
Foto: Pixabay

Vill du bolla tankar och idéer med andra EcoBrides?

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters.
Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Etiketter: fest barn ecobride club

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln