headerfoto

Köpa brudklänning på blocket

Vill du spara både pengar och miljö när du köper din brudklänning? Då bör du leta brudklänning second hand. De allra flesta brudklänningar används ju bara en gång per ägare och kvalitetsklänningar klarar långt mer än en enda fest. Internetsajter som Blocket och Tradera är guldgruvor för att hitta brudklänning - ofta upp till halva priset. Bara på Blocket ligger i skrivande stund över 2000 annonser för "brudklänning" och över 500 annonser för "bröllopsklännig". Men tänk på att kolla upp säljaren så mycket det går i förväg så du inte blir lurad. Min erfarenhet är dock att det är säkrare att köpa av privatpersonser via dessa köp-och-sälj-sajter än att beställa nya klänningar till lockpriser från billiga e-butiker i Asien eller USA.  Där kan man även funderar på vem som betalar det verkliga priset för att producera klänningen? Det är knappast sömmerskan i fabriken...
Min personliga filosofi är att man i grunden får utgå från att andra människor är hederliga och inte vill illa, men tyvärr finns det bedragare, så här kommer några tips vägen.  

3 tips för att inte bli lurad på köpet

  1. Ring och prata med säljaren. Är det en privatperson som själv gift sig i klänningen?  Är hon ärlig med om klänningen har några fläckar, är kortad eller insydd på något särskilt sätt? Ärlighet är lika med trovärdighet.
  2. Fråga om du får prova först. Enklast är det givetvis om du köper från någon i samma stad eller på nära avstånd från där du bor så ni kan mötas upp. Ibland går det även att avtala att du får lov att skicka tillbaka klänningen om den inte passar, även om den är skickad från en annan ort. Men då får du räkna med att betala frakten själv.
  3. Använd säkra betallösningar. Både Blocket och Tradera erbjuder säkra betallösningar som underlättar när det rör sig en klänning värd tusentals kronor som ska byta ägare. Läs mer på www.blocket.se/handla_tryggt.htm och Hur betalar jag till säljaren på ett säkert sätt?

Lycka till i jakten på drömklänningen! /Katharina
Foto: Pixabay

EcoBride Club hjälper dig hitta drömklänningen!

Retro, vintage eller skräddarsytt just för dig och din personlighet? Våra samarbetspartners har kanske just din drömklänning! Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln