headerfoto

Köpa brudklänning på blocket

Vill du spara både pengar och miljö när du köper din brudklänning? Då bör du leta brudklänning second hand. De allra flesta brudklänningar används ju bara en gång per ägare och kvalitetsklänningar klarar långt mer än en enda fest. Internetsajter som Blocket och Tradera är guldgruvor för att hitta brudklänning - ofta upp till halva priset. Bara på Blocket ligger i skrivande stund över 2000 annonser för "brudklänning" och över 500 annonser för "bröllopsklännig". Men tänk på att kolla upp säljaren så mycket det går i förväg så du inte blir lurad. Min erfarenhet är dock att det är säkrare att köpa av privatpersonser via dessa köp-och-sälj-sajter än att beställa nya klänningar till lockpriser från billiga e-butiker i Asien eller USA.  Där kan man även funderar på vem som betalar det verkliga priset för att producera klänningen? Det är knappast sömmerskan i fabriken...
Min personliga filosofi är att man i grunden får utgå från att andra människor är hederliga och inte vill illa, men tyvärr finns det bedragare, så här kommer några tips vägen.  

3 tips för att inte bli lurad på köpet

  1. Ring och prata med säljaren. Är det en privatperson som själv gift sig i klänningen?  Är hon ärlig med om klänningen har några fläckar, är kortad eller insydd på något särskilt sätt? Ärlighet är lika med trovärdighet.
  2. Fråga om du får prova först. Enklast är det givetvis om du köper från någon i samma stad eller på nära avstånd från där du bor så ni kan mötas upp. Ibland går det även att avtala att du får lov att skicka tillbaka klänningen om den inte passar, även om den är skickad från en annan ort. Men då får du räkna med att betala frakten själv.
  3. Använd säkra betallösningar. Både Blocket och Tradera erbjuder säkra betallösningar som underlättar när det rör sig en klänning värd tusentals kronor som ska byta ägare. Läs mer på www.blocket.se/handla_tryggt.htm och Hur betalar jag till säljaren på ett säkert sätt?

Lycka till i jakten på drömklänningen! /Katharina
Foto: Pixabay

EcoBride Club hjälper dig hitta drömklänningen!

Retro, vintage eller skräddarsytt just för dig och din personlighet? Våra samarbetspartners har kanske just din drömklänning! Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln