headerfoto

Bröllopsbilder med empati och närvaro

Har ni svårt att känna er hemma i den traditionella bröllopsfotografin? Att bestämma bröllopsfotograf är ofta ett mycket personligt val. Personkemi med fotografen är lika viktigt som pris, erfarenhet och fotografisk stil. Vår samarbetspartner Fotograf Micke Sjömilla i Stockholm vill lyfta in mer empati och närvaro i bröllopsfotografin.

Hej Micke, berätta lite om din verksamhet!
- Mitt företag Fotograf Sjömilla startade 1995 och var frukten av en stor passion för bild i alla dess former. Mina bilder bygger på en dokumentär fototradition och jag ger inga instruktioner till de människor jag ska fotografera. Jag jobbar mycket i svartvitt, men också i färg, och lägger stor vikt vi efterbearbetningen av bilderna.

Varför väljer man just dig som bröllopsfotograf framför alla andra fotografer i Stockholmsområdet?
- Mina kunder är ofta brudpar som inte känner sig hemma i den traditionella bröllopsfotografin. Jag vill att brudparet ska känna sig obesvärade och lugna inför min kamera och vara sig själva.

På vilket sätt visar du omtanke om människor och miljö?
- Jag brinner verkligen för klimatfrågan. Bland annat var jag med och startade gruppen Föräldravrålet som uppmanar samtliga politiker att ge klimatfrågan högsta prioritet och göra det lättare för privatpersoner att leva klimatvänligt. Jag föreläser även om ADHD och Bipoläritet och vill visa att det finns en styrka och livsbejakande energi och inte bara svårigheter.

Varför ska man välja att anlita en bröllopsfotograf istället för att låta nån av gästerna ta bilder?
- Det är svårt för gästen att snabbt förflytta sig från en situation till en annan och att ställa om sig från ett känsloläge till ett annat. Gästen är ju på bröllopet för att vara social i första hand medan fotografen är där för att jobba. Ett jobb som kräver koncentration och total närvaro i stunden. Och sist men inte minst - en proffsfotograf  har rutin och säkerhet när det gäller det tekniska.

Vad är ditt bästa tips till brudpar när de ska välja bröllopsfotograf?
- Se till att träffa fotografen först innan ni bestämmer er. Första mötet är alltid viktigt för personkemin. Man framför allt; tänk efter noga vad det är för sorts bilder ni vill ha för att minnas er stora dag i framtiden. Alltså, låt magkänslan styra ert val!

Läs mer på www.fotografsjomilla.se

Foto: Mikael Sjömilla, fotografsjomilla.se

Söker ni fotograf på er ort? Bli medlem i EcoBride Club!  

Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln