headerfoto

Vilken brudklänning passar dig? 

Hur mycket speglar brudklänningen bruden och bröllopet? Mycket men än man kanske kan tro om man ska lita till Expressen som häromdagen publicerade en hel guide till hur man bäst hittar en brudklänning som passar ens personlighet. Tydligen passar stadstjejer i korta klänningar och väljer du ”Fit-and-Flare” (tajt överdel och vid kjol) så kommer gästerna automatiskt att dansa natten lång. Jag är som du förstår ironisk och ganska skeptisk till den här sortens "Jag ska säga dig vem du är" - tester. Men kanske lite kul läsning ändå. Här hittar du artikeln

Istället passar jag på att ge några tips för dig som söker en brudklänning som visar omsorg om både människor och miljö - och plånbok. 

5 tips när du ska välja brudklänning

  1. Smart klänning. Välj en klänning du kan ha nytta av vid fler sammanhang. En modell som passar till andra tillfällen eller ett tyg som kan färgas om.
  2. Våga färg. Vem säger att klädkoden behöver vara mörk kostym och vit brudklänning? Satsa på en färg du tycker om och som du känner att du kan ha användning för fler gånger i livet. 
  3. Klokt med klassiker. Väljer du en klänning i klassiskt snitt så är det enklare att sälja vidare efter bröllopet och den behåller ofta sitt värde i flera år. 
  4. Sy etiskt och ekologiskt. Vill du sy upp en klänning till bröllopet så  var noga med materialvalet. Ekologiskt silke, hampa, tencel och ekologisk bomull är några miljömedvetna val som passar fint som brudklänning. Sy hellre upp i Sverige eller Europa än i Asien (om du inte vet personligen vem skräddaren är) så minskar risken för dåliga arbetsvillkor, barnarbete och oacceptabelt låga löner. 
  5. Välj vintage. Köp klänningen second hand. Både vintagebutiker och köp-och-sälj-sajter på nätet erbjuder brudklänningar som ju ofta bara är använda en enda gång.

Lycka till i jakten på drömklänningen! /Katharina
 
Foto: Ina Nordberg, Deformed by Ina. Klänningen Autumn Leaves är tillverkad helt i återvunnet material.

EcoBride Club hjälper dig hitta drömklänningen!

Retro, vintage eller skräddarsytt just för dig och din personlighet? Våra samarbetspartners har kanske just din drömklänning! Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln