headerfoto

Förlovningsringar i Fairtrade guld

At välja förlovningsringar och vigselring är ett mycket personligt val. Stil, design, rödguld, vitguld, stenar eller inte. Det är många val. Men så är ju också tanken att ni ska bära dem varje dag i resten av ert liv. Tyvärr är gruvindustrin en av världens smutsigaste industrier med stora problem både med miljöutsläpp och dåliga arbetsvillkor för gruvarbetarna. Därför känns det roligt att det nu finns goda alternativ - bland annat i form av Fairtrade certifierat guld. 

Ett samarbete mellan Fairtrade International och the Alliance for Responsible Mining (ARM) har lett fram till att det nu för första gången finns en oberoende tredjepartscertifiering för guld i syfte att skapa social, miljömässig och ekonomisk hållbar utveckling för hantverksmässig och småskalig gruvdrift. Målet med samarbetet är att småskalig gruvdrift ska få ett högre pris för sitt guld och att arbetsvillkoren ska förbättras.

Läs mer på Fairgold.org och fråga er juvelerare efter Fairtrade-märkt guld till era ringar. 

/Katharina

Kriterierna för guld finns att läsa i sin helhet på Fairtrade Internationals hemsida
 
Källa: Fairtrade.se

Lär känna vår guldsmedsexpert. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Vår guldsmed är expert på guld och ädla stenar. Hon erbjuder både fairtrade guld och ädelstenar som är framtagna på ett rättvist sätt, dessutom arbetar hon med att återanvända material. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter och tips direkt från experten! Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln