headerfoto

Vad är skillnaden på naturvin och ekologiskt vin? 

Naturvin, eller Vin Nature som är det riktiga namnet, är ett ganska nytt begrepp när det kommer till vin. Men naturvinerna kommer allt mer, och många frågar sig vad som är skillnaden mellan naturviner och ekologiska viner.
Naturvinerna kommer från en strävan efter att ha så liten påverkan på vinets tillverkningsprocess som möjligt. Druvorna skördas för hand och odlas helt utan kemiska bekämpningsmedel. Naturvinerna poduceras ofta från lågavkastande vingårdar och i små kvantiteter. Många säger att naturviner till och med är "mer" ekologiska än ekologiska viner. Naturvinsproducenterna försöker att gå ytterligare ett steg längre minimera tillsatser och satsa på ursprungliga tillverkningsmetoder, t ex genom att låta bli att filtrera vinet och använda sig av naturliga jästsvampar. Men det finns ingen certifiering eller särskild märkning av naturviner som reglerar om vinet är eko eller ej, så än så länge det är upp till konsumenten att läsa på om varje vin och vingård. 

/Katharina

Lär mer om naturviner: www.systembolaget.se/Dryckeskunskap/Om-vin/Naturvin

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln