headerfoto

Tips på ekologiska veganska viner till festen

Ekologiska viner ökar för varje år i Sverige. Men visste du att det inte är alla viner som är veganvänliga? Att välja veganskt innebär att man undviker allt som kommer från djurriket. Vid vinproduktion så används ofta animaliska tillsatser som t ex. äggvita, gelatin och fiskbloss för att klarna vinet så att det inte blir grumligt. Det finns inte så stort utbud av ekologiska veganska viner att välja på i nuläget, men fler och fler blir medvetna och jag har sett att utbudet har ökat på sista året. Så var inte rädda för att fråga på Systembolaget, det visar att det finns en efterfrågan. 

/Vera

Tips! Är du rödvinsälskare och vegan?
Fokusera gärna på smakbryggor som olivolja, havregrädde, stekt lök, vitlök, svamp och nötter och något som ger tyngd till rätten som exempelvis pasta. Dessa smakbryggor matchar fylligheten i vinet och mildrar strävheten, vilket gör att maten och vinet gifter sig med varandra. På Systembolaget kan du få tips på vilka viner vad som passar till vegetarisk och vegansk mat.


Vera ekologiska veganska favoriter: 

Klicka på bilden för att förstora. 1. Raza Selection Malbec Shiraz (nr 6504) 
En argentinsk rött vin med smak med inslag av skogsbär, choklad, vanilj och söt lakrits och passar bra till grillat. Vinet är ekologiskt och dessutom både KRAV- och Fairtrade-certifierat.
Pris: 89 kr2. Reuilly Les Pierres Plates (nr 90365)
Ett franskt vin som passar bra till lätta sallader med mycket råa grönsaker.
Ett torrt och aromatiskt vin med smak av päron, krusbär, svartvinbärsblad och citron.
Pris: 119 kr3. Pizzolato Prosecco Spumante (nr: 7870)
Ett pärlande vin från Italien som passar perfekt att servera i bröllopsskålen som att dricka vid andra festliga tillfällen som sällskapsdryck. Fruktig och blommig på ett oemotståndligt rätt sätt.
Pris: 79 kr4. Pizzolato Spumante d'Italia Rosé (nr: 7742) 
En italienskt torrt mousserande vin (rosé) med smak av skogsbär. Passar bäst som aperitif och till sallader och grönsaksrätter. 
Pris: 59 kr

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln