headerfoto

Tips på ekologiska veganska viner till festen

Ekologiska viner ökar för varje år i Sverige. Men visste du att det inte är alla viner som är veganvänliga? Att välja veganskt innebär att man undviker allt som kommer från djurriket. Vid vinproduktion så används ofta animaliska tillsatser som t ex. äggvita, gelatin och fiskbloss för att klarna vinet så att det inte blir grumligt. Det finns inte så stort utbud av ekologiska veganska viner att välja på i nuläget, men fler och fler blir medvetna och jag har sett att utbudet har ökat på sista året. Så var inte rädda för att fråga på Systembolaget, det visar att det finns en efterfrågan. 

/Vera

Tips! Är du rödvinsälskare och vegan?
Fokusera gärna på smakbryggor som olivolja, havregrädde, stekt lök, vitlök, svamp och nötter och något som ger tyngd till rätten som exempelvis pasta. Dessa smakbryggor matchar fylligheten i vinet och mildrar strävheten, vilket gör att maten och vinet gifter sig med varandra. På Systembolaget kan du få tips på vilka viner vad som passar till vegetarisk och vegansk mat.


Vera ekologiska veganska favoriter: 

Klicka på bilden för att förstora. 1. Raza Selection Malbec Shiraz (nr 6504) 
En argentinsk rött vin med smak med inslag av skogsbär, choklad, vanilj och söt lakrits och passar bra till grillat. Vinet är ekologiskt och dessutom både KRAV- och Fairtrade-certifierat.
Pris: 89 kr2. Reuilly Les Pierres Plates (nr 90365)
Ett franskt vin som passar bra till lätta sallader med mycket råa grönsaker.
Ett torrt och aromatiskt vin med smak av päron, krusbär, svartvinbärsblad och citron.
Pris: 119 kr3. Pizzolato Prosecco Spumante (nr: 7870)
Ett pärlande vin från Italien som passar perfekt att servera i bröllopsskålen som att dricka vid andra festliga tillfällen som sällskapsdryck. Fruktig och blommig på ett oemotståndligt rätt sätt.
Pris: 79 kr4. Pizzolato Spumante d'Italia Rosé (nr: 7742) 
En italienskt torrt mousserande vin (rosé) med smak av skogsbär. Passar bäst som aperitif och till sallader och grönsaksrätter. 
Pris: 59 kr

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln