headerfoto

Josefine och Kalle är EcoBrides nya bröllopsbloggare

Namn: Josefine Fredh och Kalle Germundson
Ålder: 27 & 28 år
Bor: Göteborg 
Bröllopsdatum: Sommaren 2015

Hur träffades ni?
- Den 7 november 2008 korsades våra vägar för första gången. För alla andra var det en helt vanlig lördag i Norges huvudstad. För oss var det en speciell dag. En dag som kom att förändra våra liv. Sju månader senare flyttade Kalle från Uppsala till Josefine i Oslo och plötsligt var vi sambos.  För andra runt omkring oss var det ett stort steg att gå från att ha 60 mil mellan varandra till att dela en lägenhet på 28 kvadratmeter, men för oss kändes det naturligt. Sedan dess har vi dedikerat varje dag till ett ändamål – att leva våra drömmar.

Vem är ni?
- Vi heter Josefine Fredh och Kalle Germundson, är 27 respektive 28 år och bor i Göteborg. Vi spenderar vår fritid och våra semestrar i naturen; bestiger berg, åker skidor, klättrar, paddlar, dyker och vandrar. Vårt favoritresidens är tältet. Det är svårt att hitta ett hotell med bättre utsikt. Dessutom är det både gratis och miljövänligt.

Hur gick frieriet till?
- Vi förlovade oss den 25 juli 2013 med utsikt över den magnifika glaciären Vatnajökull, på väg ned från ett berg på Island. En plats som för evigt kommer att vara speciell för oss och som representerar vilka vi är och hur vi vill spendera vår framtid tillsammans.

Varför väljer ni ett ekobröllop?
- Att vi väljer att leva ett så grönt liv som möjligt är delvis av egoistiska skäl. Vi vill att våra barn och nästkommande generationer ska ha möjlighet att få uppleva den magiska miljön och de fantastiska äventyren och naturupplevelserna som vi själva har upplevt. Våra värderingar och hopp om att skapa ett hållbart samhälle och en bättre värld präglar våra val i livet. Små som stora. Det finns alltid utrymme att göra skillnad. Vi tycker att alla människor ska äga rätten att bestämma över sitt eget liv, få möjlighet att leva i trygghet under rättvisa förhållanden, och sist men inte minst – få chansen att leva sina drömmar. Därför är det en självklarhet för oss att ha ett bröllop som präglas av hållbart tänkande och socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvarstagande. Men vi kommer inte att ha möjlighet att göra allt. Vårt nyckelord är medvetenhet.  Det är en ära för oss att få möjlighet att dela med oss av våra medvetna val och kunna visa andra människor att hållbara val inte alltid behöver vara svart eller vitt. Ibland kan de enklaste valen vara de som gör mest skillnad för att få fler människor att lockas att ta små steg i rätt riktning.

Vi ser fram emot att följa Josefines och Kalles bröllopsplanering varje vecka till sommaren 2015.
 

Foto: Privat

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln