Ekologiska och glutenfria cupcakes till bröllopet
Jag gjorde all mat själv till mitt bröllop, och här kommer mitt lyckade recept på glutenfria cupcakes. Rosorna gjorde jag cirka en månad i förväg av sugarpaste och sparade invirade i plastfolie i en burk i skafferiet. Detta recept blir ca 26 st, jag dubblade det och fick några över – vilket är ett tips utifall du skulle misslyckas med några. Jag tyckte det räckte med en var till varje gäst eftersom jag serverade andra småkakor också, men ställde fram några extra utifall någon hungrig gäst skulle råka ta två.
Lycka till! /Anna
Ingredienser:
- 6 ägg
- 4 dl socker
- några droppar citron
- 6 dl glutenfritt mjöl (tex Leilas majsblandning)
- 4 tsk bakpulver
- Ca 4 tsk ekologiskt vaniljsocker
- 1,5 dl smält ekologiskt smör
- 3 dl ekologisk mjölk
- 10 dl ekologisk vispad grädde smaksatt med ekologiskt vaniljsocker
- 1 burk ekologisk hallonsylt
- Ekologiskt florsocker för dekor
- Marsipan (gärna grönt färdigt lock, ett lock räckte till 38 små rundlar för mig)
- Rosor av sugarpaste
- Muffinformar (välj FSC-märkta) –använda gärna dubbla när du gräddar dem
Gör så här:
- Börja med att göra rosorna. Här hittar du bra tips för hur du gör snygga rosor av sugarpaste. https://www.youtube.com/watch?v=1R8MsL-5oKA
- När rosorna är klara är det dags att göra själva smeten till våra cupcakes. Vispa ägg och socker fluffigt, häll på några doppar citron.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker på ett separat fat.
- Eftersom det är svårt att hitta ekologiskt vaniljsocker går det även bra att använda ekologiskt vaniljpulver istället – men kom ihåg att det är mycket drygare! Så pröva dig fram hur mycket du behöver använda. Ett annat alternativ är att köra 0,5 kg ekologiskt strösocker och 2 hela ekologiska vaniljstänger i en mixer. Snabbt och enkelt och mycket billigare!
- Vänd ner mjölblandningen i äggvispet tillsätt mjölken och det smälta smöret lite i taget– rör allt försiktigt.
- Häll upp i formar (fyll dem till något mer än hälften), grädda i 20-25 min på 175gr. Låt dem svalna.
- Gröp ur en rätt stor del av muffinsarna med hjälp av kniv och sked så att du har ett hål, men se upp så att hålet inte går rakt igenom du vill ju ha kvar botten på dem. Här kan du om du vill frysa dem. Det gjorde jag för att spara tid - och sedan tog jag fram dem en stund innan det var dags att fylla dem.
- Tag ur rundlar ur marsipanen med ett snapsglas eller liknande. (Jag valde att lägga den gröna marsipanen som små öar på cupcakesen, och fortfarande ha grädden synlig runtom. Du kan välja att täcka hela cupcakesen men det är svårare att få snyggt då jag har testat det en gång tidigare det är också större risk för kondens ovanpå marsipanen om du sparar dem över natten eftersom du kapslar in fukten på ett annat sätt). Lägg rundlarna på en bricka eller plåt klädd med smörpapper och lite florsocker för att de inte ska fastna. Beroende på hur många du ska göra kan du behöva täcka dem med plast under tiden så att de inte torkar. Mina gick dock bra att göra utan att täcka över.
- Vispa grädden – ganska hårt, smaka av med vaniljpulvret tills du känner dig nöjd. Ställ in i kylen.
- Nu är det dags att fylla cupcakesen. Det var lättare när de inte var helt tinade eftersom fyllningarna höll sig bättre då allt var kallt. Fyll dem med en liten tesked sylt, och fyll sedan upp med vaniljgrädden, spritsa eller klicka sedan grädden ovanpå i ett jämnt snyggt lager. Om man inte arbetar väldigt fort så är det bra om man kyler cupcakesen innan man lägger på marsipanen - för jag märkte att det blev lite kladdigt efter en stunds arbete. Lägg på rundlarna av marsipanen. Använd florsocker på fingrarna om marsipanen börjar klibba. Lägg sedan på dina små rosor och stick i någon vimpel eller liknande. Mina vimplar hade jag gjort själv med tandpetare och stansat ut hjärtan i dem.
- Täck med plast och låt stå kylt till servering. Mina fick stå över natten täckta utomhus i några plusgrader, och det fungerade jättebra. Det som är bra med vimplar är att det håller plasten som du täcker med på ett visst avstånd vilket gör att den inte fastnar och förstör dina små konstverk.
- Precis innan servering pudra gärna varje cupcake med florsocker. Lägg florsocker i en tesil som förberedelse – detta gör att den som serverar snabbt och enkelt kan pudra över dem.
Vill du ha fler gör-det-själv-tips inför bröllopet?
Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Susan Lapere Loans » Tema: Flower Power: ”God dag allihopa, jag kommer med goda nyheter till er dörr, jag är en privat lån..”
-
Hoffan Funds LTD » Tema: Flower Power: ”behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och proje..”
-
شركات نقل الاثاث » Tema: Flower Power: ” http://610b31f1e425e.site123.me/about https://myworldgo.com/blog/40386/- https..”
-
ارخص شركة نقل عفش واثاث بمكة » Tema: Flower Power: ” https://sites.google.com/view/movers-riyadh/ https://sites.google.com/view/mov..”
-
شركة ريلاكس لنقل العفش والاثاث » Tema: Flower Power: ” http://fullservicelavoro.com/ شركة ريلاكس لنقل العفش والاثاث http://fullservic..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
almedalen louise&dusan sara&andreas afternoon tea städprodukter linnea&sverker robin&annika förkylning sommarväska honoré des prés våra oköttsliga lustar florist tina larsson bellapierre marie&henrik tackkort deli stockholm syntetiska diamanter jessica jäger sagobröllop lisa&anton linne vattenlimousine naked cake blomsti påsk prickigt bernzon blommor skottår dr.hauschka gästlista sju sorters kakor annie&tomas pernilla&david guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker var rädd om maten ekolibreeze regnbågsbröllop lantmännen wise flower power presentöppning h&m balanzen såpbubblor bröllopsfilm fanny&daniel eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn bröllopsvals sojaljus klimatkompensera drop-in kaffe anna&micke elsa billgren vego spa house of tammam hindersprövning the fair tailor kate&william servettvikning love stockholm carl-philip och sofia sophia couture fotobås wedding weekend fiskguide silver naturens bästa 20-talet ekohippa frimärken brunch ekoturismföreningen camino utomlands morgongåva kinnekulle färgglatt blomsterkrans hemsida janna s middag skärgårdsbröllop sigtunahöjden studio ankungen bomull gunnebo slott alkoholfritt ina nordberg tärna läckö fyra bröllop parfym hyra bruduppsättning hungerprojektet brudtärna vitguld save-the-date vår papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner johannae linn&asim bröllopsfrisyr förlovning jul forum wwf sara&daniel svanen midsommar rosa budget stearinljus krav jordgubbar recept transporter 2014 julklapp närproducerat bröllopskonsultation trädgårdsbröllop 2012 ängsbröllop favours brudgum inbjudningskort katharina brunat vitt victoria&daniel brudskål ecobride festlokal hår ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad bröllopsresa fest ja! sommar presenter smycken makeup ecobride club ringar bröllopsmässa 2013 vigsel återbruk tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett brudklänning skönhet second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat återanvända bröllop kläder dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy fair trade dryck heidi&eric säsong tema så gjorde vi mode brudklädsel personligt bröllopskoordinator hudvård inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf resor gäster katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vin vegan bröllopstrend vegetariskt vinterbröllop retro cupcakes ekoguld rosor utomhusbröllop brud alla hjärtans dag kungligt bröllop möhippa dessert återvunnet guld 2010 2011 choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal liseberg trend nvey eco better globe höst pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning maryfly organics fsc madeleine&chris blå earth hour bok & bibliotek frieri corsage gul glamour världsmiljödagen spex&skoj stockholm låna biodynamiskt catering grönt appar slöja underkläder kakor pärlor solrosor svenskt sigill flique i underjorden buffé för honom ris nyår lantligt musik båt valborgs champagne photago beyond retro kyrka ecocert life by lisen odla bröllop i sigtuna photo booth barn medeltidsbröllop kärlekens dag recension statistik rosenserien svensexa sångsolist photo by heart väder wilma&friends rabattkod lavish design care candle grow eco gt patricia&henrik dermanord anna-karin&hans djurtester marsalk beneco mattias kristiansson hotell rebeqah&waldemar ekocharter hålla tal cake toppers linn&mattias go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke bröllopsforum ta tillvara maria&markus festprogram volontärresor hanna&björn toastmaster forever unique jewelry mikael sjömilla lars wallin lila norge gilda&pearl google weddings orange dans loveko gästbok skebo herrgård first sight the great gatsby earth day pride twitter spar pengar ekosilver nuxe 50-talet en köpfri dag svenska inredningsbolaget palmgrens praliner david schreiner