headerfoto

Återanvända glasburkar

Vi hamnade av en slump på restaurangen Salt & Sill vid Göteborgs centralstation för en spontan söndagslunch med en nära släkting härom veckan. Ett av samtalsämnena var biodling och dess positiva inverkan på den biologiska mångfalden. Kanske inte det vanligaste samtalsämnet på en söndagsmiddag, men konstigt nog ledde detta till att några pusselbitar i bröllopsplaneringen föll på plats, vilket känns som en otrolig lättnad. Just nu känns varje bröllopsbeslut som att en tegelsten faller av ens axlar.

Vi berättade för vår släkting att vi bestämt oss för att ha ett vintage-tema på bröllopet eftersom det går ihop med hållbarhetstänket. På så sätt kan vi köpa mycket på second hand och undvika det nyproducerade.  Tillsammans njöt vi av den goda söndagsmåltiden. Dialogen stötte och blötte många olika samtalsämnen, allt från våra tankar att köpa porslin på loppis för att använda till bröllopsdukningen, till vad det kostar att köpa burkar till honungen när man sysslar med biodling. Loppisporslinet pratade vi vidare om även efter att vår gäst åkt iväg med tåget, eftersom vi hade hängt upp oss på vad vi skulle göra av allt porslin efter att vi hade använt det. Vad ska vi hyra och vad ska vi köpa? Vad kan återbrukas?

På Salt & Sill serveras man dryck i sillburkar. Så när vi satt där och drack öl ur varsin sillburk slog det oss plötsligt att vi såklart ska ha honungsburkar som glas! Vi hade ju nyss pratat om hur mycket utgifter det går åt att bara köpa honungsburkar att fylla honungen med. Genom att köpa honungsburkar och använda som åtminstone ölglas har vi möjlighet att skänka dem vidare till en lokal biodlare för att sedan användas till sitt ursprungliga syfte - att fyllas med härlig honung. Snacka om återbrukning på hög nivå. Honungsburkarna passar även in i vår tanke hur vi vill ha dukningen; enkel och lantlig men ändå romantisk. Tänk vad bra det kan bli när slumpen avgör.

/Josefine 

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >

Foto: Pixabay & Privat

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln