headerfoto

DIY: Gör din egen bröllopsfrisyr med egengjord hårmunk

Att göra sin bröllopsfrisyr själv är svårt om man inte är van. Men kanske har du någon händig tärna eller släkting som kan hjälpa dig?

Det allra smartaste om du vill göra en enkel uppsättning är att använda sig av en hårmunk.  Jag gjorde min munk av en gammal strumpbyxa. Hårmunken har dessutom lite stretch vilket gör att den sitter bättre. Ta en hudfärgad strumpa om du är blond eller en svart strumpa om du är mörkhårig så syns den inte igenom håret. Om man sedan piffar till frisyren med vackra vintage-hårspännen, lite flor, blommor eller varför inte en liten hatt så kommer det göra otroligt mycket. Genast ser uppsättningen riktigt proffsig och fin ut.

/Anna

Material: Ett par strumpbyxor. Det gör inget om de har hål och det är dags att slänga – men det kan känns fräscht om de är nytvättade.

Gör så här:

  1. Kapa av ett ben på strumpbyxan och även foten.
  2. Börja sedan rulla upp – nästan på samma sätt som om du skulle ta den på dig. Snart har du en lagom tjock ring, väldigt lik de hårmunkar man köper. Du kan välja att rulla ihop båda benen om du tycker första blir för liten.
  3. Innan du sätter upp håret i en svans kan du välja att tupera det genom att dela upp håret i sektioner. Det gör att hela håret får mer volym.
  4. Kamma sedan allt hår bakåt utan att kamma för mycket på det som du har tuperat– och sätt upp det i en svans.
  5. Trä tofsen igenom hårmunken. På Veras foto nedan ser du enklast hur det är gjort.
  6. Sedan är det bara att locka håret du har i svansen och sedan fästa lock för lock runt munken med hårnålar tills den är täckt. Man kan även välja att ha några lockar hängande. Vips är du bröllopsfin!

Faktiskt lättare än man tror! Det blir också fint och ser ännu mer avancerat ut om du gör små flätor och låter dem gå in i, eller runt knuten. Öva några gånger före din stora dag så du känner att du har koll på hur du gör och hur lång tid det tar.

Ännu mer hårinspiration hittar du på EcoBrides Pinterest >

Foto: Anna Hjärp, Beatrice Borg Larsson & Sofia Andreevna

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln