headerfoto

En miljövänlig, men personlig inbjudan

Att göra en inbjudningslista till sitt bröllop är en väldigt känslig och svår uppgift. Någonstans måste man avgränsa sig och det känns som att hur vi än gör, så är det någon som hamnar i kläm och riskerar att bli besviken. Jag vet inte vad som är värst; själva handlingen att stryka namn från listan eller det faktum att vi uppenbarligen är så självcentrerade att vi förväntar oss att ALLA vill gå på vårt bröllop. Nu är vi i stort sett klara och som det ser ut så kommer vi att bli runt 75 personer på bröllopet.

Vi har pratat mycket om hur vi ska lyckas göra en miljövänlig, men personlig inbjudan till våra ärade gäster. Listan med förslag har varit lång, med idéer från att återanvända papper från gamla böcker till att skriva på löv eller att skicka videoinbjudan via mail. Vi kom ganska snabbt fram till att vi måste göra inbjudan digital för att undvika negativ inverkan på miljön. Miljövänligt papper i all ära, men det finns inget papper i världen som slår en elektronisk inbjudan.

Att skicka ett email, en länk till en hemsida, ett sms eller ett meddelande via sociala forum kan dock kännas väldigt opersonligt. Därför har vi bestämt oss för att ringa alla våra gäster för att bjuda dem till bröllopet. Under samtalet kommer vi att skicka en länk genom valfri kanal, så att de även har en digital inbjudan där all information som behövs inför dagen finns presenterad. En trevlig, personlig och dessutom billig lösning på inbjudningskortsfrågan.

/Josefine

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >

Foto: Pixabay

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln