headerfoto

Vår egen bröllopschampagne

Ibland behöver man inte tala samma språk för att kunna kommunicera med varandra. Människans icke-verbala kommunikation gör det möjligt för personer med olika språklig förankring att tolka, läsa och till viss del skapa förståelse sinns emellan. Om man vill förstå varandras avsikter och komma fram till konsensus så kommer man ofta ganska långt med papper, penna och ett egenpåhittat teckenspråk, förutsatt att man har tålamod och visar ömsesidig respekt för varandra. Det var på detta sätt som jag och Kalle köpte champagne till brudskålen, från en lokal champagneodlare i den lilla pittoreska byn Broyes i somras.

Efter att ha rest runt och testat champagne från de stora champagnehusen började vi leta oss utanför klustret för att besöka de mindre vingårdarna. Vi hälsade på flera hårt arbetande vinodlare som vigde sina liv åt att tillverka sitt eget unika mousserande vin och blev snabbt charmade av deras livshistorier. Vi tyckte oss ana en helt annan prägling hos dessa lokala odlare, som kombinerade ödmjukhet och yrkesstolthet i en perfekt balans.

Mannen på bild nedan var den enda person som vi träffade som inte kunde ett enda ord engelska. Trots detta bjöd han in oss i sitt hem och improviserade en ordlös champagneprovning med sina finaste viner. Vi blev lika förtrollade av mötet som vi blev av vinet och beslutade oss snabbt för att denna champagne skulle bli den som bubblar i glasen på vår bröllopsdag. För oss står den för mer än bara ett gott vin att skåla med. Historien bakom vinet kommer att påminna oss om att det ibland krävs lite extra ansträngning för att förstå en annan människa, men att man genom att visa respekt och ödmjukhet inför varandra kan nå samförstånd i de flesta sammanhang.

/Josefine

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >

Foto: Kalle Gudmundsen & Josefine Fredh

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln