headerfoto

Vi gifter oss på Österlen

Vill ni tjuvkika på bilder från vår vigsel- och festlokal? Själva vigseln kommer att hållas i ett galleri på Österlen. Från början hade vi tänkt utomhusbröllop vid Ale stenar, men efter att ha besökt platsen mitt under högsäsong, och vi insåg att det bokstavligen vallfärdar turister dit dagarna i ända, bestämde vi oss för att välja en mer privat och intim plats. Innan själva vigseln kan gästerna mingla tillsammans i utställningslokalen och även passa på att besöka vårt favoritrum med en inomhuskälla, som består av en stensarg där vattnet från källan rinner över och leds ut i en liten fåra runt om i lokalen. Vi har tänkt oss att ha själva ceremonin i ”stenrummet” (se bild på Kalle). Vi tänkte inreda väldigt enkelt med lite blommor och levande ljus. Gästerna kommer att ha möjlighet att stå på olika nivåskillnader i rummet runtomkring, så att alla kan se bra.
Själva festen kommer att hållas i en lada ett stenkast bort. De öppna ladugårdsdörrarna bjuder på en vacker utsikt över fälten, som ramas in av havet längre ner vid horisonten. I anslutning till festlokalen ligger ett hotell med sovplatser för 22 av gästerna. Jag och Kalle kommer att spendera bröllopsnatten i en fiskebod nere på stranden. Hur den ser ut och vart den ligger kommer att bli en överraskning, vilket känns väldigt spännande. Det enda vi kan vara riktigt säkra på, eftersom vi båda älskar att bada i havet oavsett om det är nollgradigt eller tjugogradigt vatten, är att bröllopsnatten kommer att inledas med ett dopp i det blå.

/Josefine

3 tips för att ta sig mellan vigselplats och festlokal

  1. Välj en festlokal och vigselplats som ligger nära varandra så slipper ni transporter. 
  2. Om det ändå är lite för långt för att gå mellan vigselplats och festlokal så hyr en buss eller kanske häst och vagn som hämtar gästerna i omgångar eller arrangera så att alla gäster kan samåka. 
  3. Klimatkompensera om era gäster tar bilen. T ex. genom att köpa träd via EcoBrides CSR-program.

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >
Foto: Josefine Fredh

Letar ni festlokal? EcoBride Club hjälper er att hitta rätt plats!

Hembygdsgård, herrgård, slott, loge eller fabrik? Våra samarbetspartners har kanske just er festlokal! Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln