headerfoto

Fågelvänliga alternativ till att kasta ris på brudparet

Att kasta ris på brudparet är en gammal sed och var en symbol för fruktsamhet – att det skulle bringa lycka och fertilitet i parets liv. Beroende på hur många riskorn bruden vaknade upp med i sängen symboliserade hur många barn paret skulle få. Det har sedan länge diskuterats hur riset kan påverka småfåglarnas mage och om riset sväller i deras magar – en del menar det är en myt. Dessutom så avsäger sig många kyrkor från att kasta ris (och även andra alternativ eftersom det räknas som nedskräpning), så kolla vad som gäller för er kyrka ifall ni ska gifta er kyrkligt.

Jag tycker det finns så många andra alternativ som går att använda sig, och som varken är farlig för djur och inte heller naturen. Det bästa är att använda sig av något som naturen kan ta hand om. Här kommer olika alternativ som går att använda istället för ris.

PS: Om ni trots allt väljer att använda ris, kom ihåg att tvätta det först annars kan det ge fläckar på kläderna, och välj ekologiskt så mycket ni kan.

/Vera

4 fågelvänliga alternativ

  1. Hjärtformade gryn som är gjorda av socker – smälter när det blir vått och går sönder när man trampar på det. Påverkar inte djur eller natur.
  2. Sesamfrö. Lagom stora och liknar ris. Fungerar bra, och ger inte fettfläckar på kläderna.
  3. Fågelfrön. Välj ljusa fågelfrön som påminner om riskorn.  Perfekt eftersom det inte skräpar ned utan äts upp av fåglarna.
  4. Blomblad. Många vill ha ex. röda rosenblad, men tänk att det kan ge fläckar på klänningen, speciellt vid fukt. Men om ni torkar dem innan så fungerar det utmärkt. Eller så väljer ni vita rosblad. Det fungerar även med andra blommor t ex. torkad lavendel som dessutom doftar ljuvligt gott. Fungerar även bra att blanda med både gryn, sesamfrön och fågelfrön.
Foto: Veronyca Waldemarsdotter

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln