headerfoto

DIY: Josefine & Kalle gör egna ljuskronor

De senaste dagarna har vi börjat bygga ihop en prototyp för en av våra hemmagjorda ljuskronor som vi planerar att ha som dekoration på bröllopet. Prototypen är mindre än den som vi ska ha i festlokalen, men vi tror att den kommer att passa som en utmärkt taklampa hemma i vår lägenhet när den väl är klar. Samtidigt så har Kalles pappa i Uppsala påbörjat det tålamodskrävande jobbet att skära bort botten på glasflaskor, som vi också hade tänkt använda som ljusdekoration.

Vill du testa att göra din egen ljuslykta? Materialet du behöver är:

  • Tomma glasburkar av valfri färg och form
  • Armeringsjärn
  • Najtråd
  • Eventuellt annat snöre att hänga burkarna i. Vi testade att använda hampasnöre, men tänk på att inte hänga snöret ovanför värmen från ljuset då detta då kan bränna sönder snöret.
  • Avbitartång
  • Eventuellt en bultsax för att klippa armeringsjärnet i rätt längd


Sedan är det bara att börja leka med din kreativitet! Se hur vi har börjat testa oss fram på bilderna nedan.

Lycka till! / Jossan & Kalle

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >

Foto: Josefine Fredh & Kalle Gudmunsson

Vill du ha fler gör-det-själv-tips? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln