headerfoto

Ett enkelt, hållbart och romantiskt bröllop

Ett enkelt bröllop kan vara både hållbart och romantiskt! Är ni påhittiga och kreativa går det att spara pengar och miljö. Här kommer några tips för er som planerar ert drömbröllop - i all enkelhet! Endast er fantasi sätter gränserna!

/Helena

Foto: Beatrice Borg Eriksson, Veronyca "Vera" Waldemarsdotter, Pixabay

5 tips på hur ni kan förenkla ert bröllop

  1. Använd din favoritklänning som bröllopsklänning – den du känner dig som vackrast i och vet att du kommer att använda även efter bröllopet.
  2. Använd porslin ni redan har. Om inte porslinet räcker, låna från en vän. Är du rädd att dukningen med olika porslin ger ett rörigt intryck? Testa att duka med varannan mönstrad och varannan enfärgad tallrik så blir det samlade intrycket ändå enhetligt.
  3. Bjud in till knytkalas. Om ni vill ha det organiserat på förhand så att inte alla kommer med samma rätt så kan ni be era gäster att dela upp maten sinsemellan så att några par står för förrätten, några för huvudrätten, några för desserten osv. För att det inte ska kännas påtvingat kan ni välja knytkalaset som er bröllopspresent och förklara att detta är vad ni önskar er hellre än pengar och paket.
  4. Ha ingen klädkod som innebär att era gäster kan behöva köpa nya kläder, uppmuntra istället era gäster att använda kläder de redan har. Eller varför inte hitta på ett tema de kan utgå från? Exempelvis kan ni ge en färg som gästerna får inspireras av i sin outfit.
  5. Begränsa gästlistan. Bjuder ni endast era allra närmaste kan ni få plats hemma hos er eller kanske hemma hos en familjemedlem och slipper hyra lokal.

Vad har DU för tips på hur man kan förenkla sitt bröllop? Fortsätt gärna ge egna tips i kommentarsfältet!

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln