headerfoto

Inspiration för 20-tals bröllop 

Gillar du filmateringen av The Great Gatsby och blir alldeles salig över filmens stil, mode, musik och dans? Varför inte låta ert bröllop eller annan festlighet tillställning inspireras av det glada 20-talet?

PS: Att köpa vintage är både miljövänligt och snällt för plånboken.

/Vera

Foto 1 & 2: Jarno Pellinen, www.photoshooter.fi/Design: Ina Nordberg, deformedbyina.com
Foto 3. Flique i Underjorden, www.fliqueiunderjorden.se
 

Inspiration för bröllop och fest á la 20-talet
  • Den kortare vadlånga klänningen som lanserades av Coco Chanel. Även om svart var en trendig färg så kom det mer och mer ljusa och lättare färger och det märktes även av på brudklänningen.
  • Den vita brudklänningen blev snabbt populär och gjordes i mjuka och glänsande tyger med dekorationer i spets, taft, silkestyll, fransar med mera. Det förekom både kortare och långa klänningar. 
  • Accessoarerna blev populära på 20-talet och nu började det användas hattar (även på kvinnorna), hårdekorationer, långa fransdekorationer, fjädrar och långa pärlhalsband och gärna många. Det sades att ju kortare klänning desto mer accesoarer. 
  • Mannens klassiska klädsel inspirerades av "gangstermodet", men även kostym med väst, i ljusare färger. Gärna med hatt till allt. 
  • Jazzen slog igenom och det dansades både Chaerleston och Lindy hop. Under 20-talet så var det dans, dans, dans...
  • Makeupen blev central och det var främst läpparna som skulle framhävas med mörkröda läppstift och väl markerad amorbåge. Håret klipptes av, och det blev nu modernt med kortare bob-frisyrer med fint rundade fingervågor. De mer vågade kombinerade det med kajalmålade och sotade ögonen.
  • Det dracks champagne och gärna i kupade champagneglas. Men det serverades gärna coctails av olika de slag. Mest populär var Mint Julep och Bronx Coctail.


Vill du ha mer inspiration till 20-talets bröllop eller fest, kolla på vår Pinterest >
 

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln