headerfoto

Ellen & Gustaf är våra nya bröllopsbloggare

Namn: Ellen Csòrdás och Gustaf Hallqvist
Ålder: 25 och 30 i år.
Bor: Örebro
Bröllopsdatum: Midsommarafton. Vi har inte bestämt oss om det blir 2016 eller 2017 än...

 Hej Ellen, vad kul att du/ni ska blogga hos oss!
- Hej. Ja, det ska bli roligt att få göra något utöver att studera till jurist. Även om det tar mycket av min tid, så är det skönt att kunna göra något som jag tycker om. Det går inte sitta med näsan i böckerna hela dagarna och jag tycker att det ska bli roligt, annorlunda och upplyftande att få blogga hos er på EcoBride.  

Hur träffades ni?
- Vi träffades på nätet. Vi hade vår första dejt i ett naturreservat i närheten av stan. Gustaf hade köpt med sig bullar och kakor som jag sedan fick ta med mig hem. Vi satt och pratade om allt i ca 4 timmar tills jag var tvungen att åka hem för att gå ut med hunden.

Berätta - hur är ni som personer?
- Vi är båda ambitiösa och just nu jobbar vi en hel del tillsammans med att göra ekologiska skor, vilket är en spännande resa. Annars är vi två personer som identifierar oss själva väldigt mycket genom våra yrken. Gustaf som har ärvt sitt med skor och jag som läser till jurist och älskar den akademiska världen. Vi är nog relativt olika som personer, vilket i sig är vanligt i relationer. Jag är mer rotlös och har rest runt och bott utomlands. För Gustaf är familjen och familjens historia otroligt viktig.

Hur gick frieriet till?
- Vi var ute och åt middag en kväll och Gustaf frågade om jag ville spendera resten av mitt liv med honom. Svaret var självklart JA!

Varför väljer ni ett ekobröllop?
- Ekologi är något som vi båda är uppväxta med, så det föll sig helt naturligt. Min mamma var antroposof och Gustaf har under flera år jobbat med att tillverka och sälja ekologiska skor. Jag studerar dessutom juridik med inriktning på mänskliga rättigheter och i och med det så har vi bestämt oss för att ha smycken med andra stenar än diamanter i, eftersom vi inte vill att vårt bröllop ska ge negativa avtryck i världen. Handeln med diamanter är väldigt krävande, även om det nu finns handelsavtal för att stoppa handeln med bloddiamanter så lider fortfarande många människor och miljö helt i onödan. Genom att välja en annan typ av sten kommer man ifrån många av problemen som finns med diamanten.

 Var har ni tänkt för tema?
- Vi vill visa att ekologiskt kan vara kul. Det kommer att bli mycket återvunnet, vintage och ekologisk champagne i kupor á la 20-tal och god närproducerad mat.

 Vad är ert bästa miljötips som ni vill dela med er?
-Vi försöker att äta så mycket ekologisk och närproducerad mat som möjligt. Sen handlar det mycket om att kunna se till detaljerna också. Att välja ekologiskt så långt det går som ex. skor och hudvård är ett bra steg på vägen. Det blir lättare och lättare att välja ekologiskt numera då utbudet ökar hela tiden. 

Varmt välkomna Ellen & Gustaf! Vi ser fram emot att få följa er bröllopsplanering!


Text & intervju: Vera Waldemarsdotter 

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?.

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln