headerfoto

Emma Bergqvist från Weleda tipsar om ekologisk hudvård

Vi har tagit pulsen på Emma Bergqvist som är produktexpert och inspiratör på Weleda. Weleda har tillverkat ekologisk hudvård sedan 1921 och är ett av de mest kända, ekologiska märkena i Sverige.

Hej Emma!
- Hej, kul att få vara med.

Vad är fördelen med ekologisk hudvård enligt dig?
- Fördelarna med ekologisk hudvård är att innehållet i produkterna kommer från växtriket och kan ge näring åt huden. Med naturligt innehåll kan huden få hjälp i att reglera och aktivera de egna processerna i huden vilket ger en sund och frisk hud. Dessutom så behöver inte konsumenten oroa sig över att ingredienserna är besprutade, vilket gynnar människa, djur och natur.

Weleda har funnits i över 90 år, vad är det som gör ert företag unikt?
- Läkeväxter är vår specialitet då vi också har tusentals läkemedel som bland annat är växtbaserade. Det finns flera unika egenskaper med Weleda, bland annat på det sätt som växterna väljs ut och hur de sätts samman för att bli både vårdande och effektiva.

På vilket sätt visar ni som företag omtanke om människor och miljö?
- Weleda är störst i världen på att ha egna ekologiska och biodynamiska odlingar och vi satsar även på Fair Trade-projekt som gynnar de bönder som odlar våra ekologiska växter. Vi är noga med att människor får bra lön och arbetsvillkor. För miljöns skull arbetar vi med förnyelsebara råvaror och innehåll som kan brytas ner i naturen.

Vad kan konsumenten förvänta sig av Weledas skönhetsprodukter?
- Som konsument kan man förvänta sig att få produkter med mycket hög kvalitet. De är dermatologiskt testade och är certifierade enligt NaTrues stränga kriterier för naturkosmetik.

Hur ska jag tänka när jag ska står i en butik och det är en djungel av olika hudvårdsprodukter?  Alla verkar ju bra på sitt sätt. Vad ska man välja?
- Jag skulle vilja ge två olika bilder på er näthinna att bära med när ni står inför valet av produkter i en hylla i en affär. Den första bilden är - Där jag plockar en produkt blir det ju ett hål som kommer fyllas på med nya produkter.  Vilka produkter vill jag att det ska fyllas på med? Är det produkten som producerats med ekologiska innehåll, odlade av bönder som får en bra lön och bra arbetsförhållanden, producerat utan omfattande miljöbelastande processer, förpackade med noga utvalda material och transporterade under granskning? Eller är det en annan produkt?
Den andra bilden är - tänk er stora lavendelfält. Innan 2005 så odlades lavendeln konventionellt vilket resulterade i att flera fjärilsarter försvann. När Weleda engagerade sig i dessa odlingar och familjebönderna och hjälpte till att lägga om till ekologisk odling med allt vad det innebär så har nu fjärilarna återvänt.

Ni har nyligen släppt en ny produktserie som heter Primrose. Berätta mer om den.
- Doften är ljuvlig och en blandning av kardemumma, magnolia och sandelträ. Serien baseras på aktiva ingredienser som ex. nattljusolja med hög halt av omega 6 och även ämnen som aktiverar cellförnyelsen och har läkande kraft. Primrose innehåller dessutom sheasmör som är rikt på E-vitamin och både vårdande och mjukgörande.

Vilken skönhetsprodukt är din favorit?
- Jag byter favorit vartefter årstiderna växlas och mina behov förändras. Just nu är det Primrose Eye & Lip Cream som gör att jag slipper svullnader kring ögonen när jag vaknar på morgonen, och Skin food kan jag inte leva utan på vintern när mina läppar blir så torra.

Vilket är ditt bästa tips inför bröllopsplaneringen?
- En produkt som jag själv använder är lavendelolja innan jag går och lägger mig när jag känner att jag är riktigt uppe i varv - det är en riktig sova-gott-olja. Detta i kombination med ett gott kvällste och möjlighet att få se varandra utan att TV:n är på, är ett vinnande koncept för att landa när det känns stressigt runt omkring som det oftast är dagarna innan bröllopet.
 

Text & intervju: Vera Waldemarsdotter

Foto: Weleda Evening Primerose

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln