headerfoto

DIY: Gör din egen blomsterkrona

Ska ni gifta er i sommar? Då passar det jättefint med en blomsterkrona i brudens (och tärnornas) hår. Det går givetvis att göra en blomsterkrans även andra säsonger än sommaren genom att använda sig av aktuella säsongsväxer och blommor. 

Tänk på att använda vilda blommor i den mån det går eftersom det är det miljövänligaste sättet och även det snällaste för er plånbok. Men var noga så ni inte plockar fridlysta växter och blommor. Ni kan läsa mer om fridlysta växter på Naturvårdsverkets hemsida. Om ni väljer att använda er av köpta blommor så välj gärna säsongens blommor och leta efter blommor märkta med Svenskt Sigill, Fairtrade eller Fair Flowers Fair Plants (FFFP). 

Allt ni behöver för att göra er egen blomsterkrona är ståltråd, blommor, en kreativ lust och inspiration! I tutorialen nedan får ni vägledning hur ni binder er egen blomsterkrans.

Lycka till!

/Helena

Vill du ha fler gör-det-själv-tips? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln