headerfoto

Vi skålar med ekologisk champagne

För oss är champagne, eller mousserande vin, en viktig del till alla typer av festliga tillfällen, och nästan ett måste till bröllop enligt oss, men det är givetvis en individuell smaksak. Vi hoppas i alla fall ha en bröllopsfest med 20-tals tema och där vi serverar champagne i kupade glas och staplade i en pyramid, där champagnen flödar.

Det finns i systembolaget sortiment ca 50 olika sorters ekologiskt bubbel. Vi tycker det är bra att det blivit ett större sortiment med ekologiska viner vilket tyder på en efterfrågan av vin som inte besprutats eller innehåller andra onödiga tillsatser.

Gustaf och jag har valt ut tre favoriter vi gärna vill ha på vårt bröllop.

/Ellen
Foto: Emma Sund, www.emmasvintage.se

1. Prosecco Pizzolato (nr 7870)
Detta är ett torrt mousserande vin från Italien. Prosecco är ett vin som precis som champagne kommer från ett distrikt och det tillverkar alltid av samma druva. Det är torrt och med lite söta och fruktiga inslag. Pris: 81 kr.

2. La Vida al Camp (nr 7776)
Cava är Spaniens svar på mousserande vin. De flesta viner kommer Katalonien och Valencia. Cava innehåller olika druvor och är inte bundna av samma hårda regelverk som champagne. Cava är väldigt populärt i Sverige. La Vida al Camp har torr, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex, honungsmelon, citrus och gummi. Pris: 111 kronor. 

3. Cuperly Grande Reserve Carte Verte Brut (nr 7734)
Champagne är en region som egentligen är för kall och blåsig för att kunna tillverka goda och festliga viner. Ändå är den världsberömd! Champagne är mycket reglerad och bara ett fåtal druvor är tillåtna. Denna är gjord av en blandning av druvor och smaken är torr, nyanserad och frisk och med smak av äpplen, ljust bröd, vit choklad, apelsin och mineral. Pris: 331 kr. 

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln