headerfoto

Bröllopsresa inom Norden

Dags att börja planera er bröllopsresa? Visst är det härligt att resa långt bort till spännande exotiska resmål och sol och bad, men Sverige och våra nordiska grannländer har massor att erbjuda för en riktigt minnesvärd bröllopsresa. Dessutom betyder det att ni kan välja att resa med tåg istället för flyg vilket gör en väldigt stor skillnad ur ett miljöperspektiv. 
Visste du att enligt Naturskyddsföreningens uträkning så motsvarar en enda flygresa mellan Stockholm och Göteborg nämligen 74 000 tågresor samma sträcka! Så ta tåget nästa gång. 

Vilket resmål ska man välja då? Både Göteborg och Stockholm erbjuder stadsanda tillsammans med våra grannländers huvudstäder Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Men Sverige är ett avlångt land med ett varierande landskap och har många populära och romantiska semestermål som Västkusten, Stockholms skärgård, Höga kusten, glasriket, Österlen och Gotland bara för att nämna några. Här finner ni en lista över Sveriges populäraste sommarstäder 2014 för inspiration. Eller varför inte spendera er bröllopsresa nära naturen - besök svenska fjällen, de norska fjordarna eller kanske en mysig cykelsemester i Danmark? Den perfekta bröllopsresan kan vara närmare än ni tror!

Längre ner tipsar jag om fyra härliga resmål inom Norden! 

/Helena

Foto: Pixabay

4 tips på resmål i Norden

  1. Norrland. Gillar ni naturen och lugnet kan Norrland vara den perfekta platsen att spendera er bröllopsresa på! Norrland är som Sveriges eget sagoland med härliga naturupplevelser och med möjligheten att uppleva det magiska norrskenet (om ni väljer att åka på vintern). Varför inte hyra en stuga i Norrland och spendera er bröllopsresa med att bara vara, plocka bär och vandra i skogen? Sommartid i Norrland kan ni göra utflykter i fjällmiljö och har chans att uppleva midnattsolen. Vill ni få en inblick i Norrlands magiska natur är mitt tips att se detta Youtube-klipp som Norrlandsbloggaren Jonna Jinton satt ihop.
  2. Köpenhamn. Med tåg kommer ni smidigt över till danska huvudstaden Köpenhamn från Sverige. Precis utanför Centralstationen finns både nöjesparken Tivoli, den myllrande gågatan Strøget och flera museum inom gångavstånd. I Köpenhamn finns både ekoreko shopping och ekologiska restauranger och caféer, t ex ekologiska BioMio och 42Raw. Vill ni hitta kläder som inte alla andra har? Då ska ni spana in Köpenhamns vintage- eller secondhandbutiker. Varför inte gå på upptäcktsfärd i stadens showrooms som är en inspirerande blandning av museum, galleri och butik? Men Danmark är mer än bara huvudstaden Köpenhamn. Platt landskap och goda cykelvägar gör landet perfekt för en cykelsemester. Mer information finner ni på VisitCopenhagens hemsida.
  3. Helsingfors. För er som är intresserade av kultur erbjuder Helsingfors ett rikt kulturliv med museum, arkitektur och design. Stadsmuseet, Finlands arkitekturmuseum, Alvar Aaltos hus eller Designmuseet ger en inblick i Helsingfors designtraditioner. Om ni vill se modern konst kan ni besöka Kiasma, museet för samtidskonst. Räkna med minst två dagar för att hinna utforska stadens många konstmuseer och gallerier. För annorlunda souvenirer eller något att äta kan ni besöka Gamla Saluhallen och Marknadstorget. På Eat & Joy Maatilatori hittar ni finsk ekologisk mat, och på Globe Hope hittar ni unika kläder, väskor och accessoarer som är gjorda av återvunnet material. Vill ni ta en paus från stadslivet kan ni åka med färjan ut till någon av de närliggande öarna. Passa även på att koppla av och njuta av en äkta finsk sauna. Besök VisitHelsinki för att veta mer om vad ni kan göra i Helsingfors.
  4. Bergen. Norges näst största stad erbjuder ett spännande kulturliv och närheten till naturen gör det också till en bra stad för utomhusaktiviteter, med fiske, segling och fjällvandring i topp. Vill ni uppleva oslagbar natur så är Bergen känd som porten till de norska fjordarna. I Voss, en timme från Bergen, finns massor av alternativ på aktiviteter, med skärmflygning, hängflygning eller fallskärmshoppning. Med Fløibanen kommer ni ut i naturen på bara sju minuter. Bara en kvarts bussresa från centrum ligger den världsberömde kompositören Edvard Griegs villa Troldhaugen med fascinerande musikhistoria. Varje år är Bergen dessutom värd för flera olika festivaler. En guidad tur med buss, sightseeingtåg eller båt är ett miljövänligt sätt att se Bergens sevärdheter och lära känna staden, men faktum är att så gott som alla sevärdheter är inom promenadavstånd. Men tänk på att välja rätt resperiod då Bergen även är känd som en av Europas regnigaste städer, där höstmånaden september oftast är den allra regnigaste. Aktuell information om alla aktiviteter i Bergen finns på VisitBergens hemsida.
Planerar ni att spendera er bröllopsresa i Norden? Dela gärna med er av era tips i kommentarsfältet!

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln