headerfoto

DIY: Bohemiska inbjudningskort till bröllopet

Funderar ni på hur era bröllopsinbjudningar ska se ut? Varför inte göra egna inbjudningskort! Inbjudningskorten blir mer personliga och det blir en kul aktivitet tillsammans med din partner eller brudtärnor och vänner. Ni kan dessutom använda er av mer miljövänligt material när ni gör korten själva. 
 

Klicka på filmen nedanför så kommer en tutorial där ni får tips hur ni på ett enkelt sätt kan göra vackra bröllopsinbjudningar.

 

Lycka till!

/Helena

5 saker ni behöver

  1. Papper att skriva ut inbjudningskorten på. Kolla gärna så att pappret är FSC-märkt. FSC verkar för ett ansvarsfullt bruk av världens skogar. Förslagsvis skriver ni ut på A4-papper, och ett tips för att spara pengar och miljö är att välja ”2 sidor per ark” i utskriftinställningarna.
  2. Sax att klippa med.
  3. Band att dekorera med och knyta runt inbjudningskortet. Har ni inga band hemma kan ni alltid höra runt i er vän- och bekantskapskrets om det är några som har band liggandes som ni kan få. Om banden till inbjudningskorten skulle vara olika så gör det inget för det ser ju ändå inte den som får inbjudan.
  4. Dubbelsidig tejp att fästa tårtpappret och bandet med.
  5. Tårtpapper att dekorera inbjudningskortet med. Har ni inte tårtpapper liggandes hemma? Fråga grannar, vänner och släkt om de har några till övers före ni köper. Det är en typisk sån sak som man har några kvar av som inte gick åt och som lätt blir liggande. Har ni tur lyckas ni samla ihop det antal ni behöver utan att behöva köpa nya. Om ni så bara får ihop ett par stycken behöver ni inte köpa lika många nya, vilket är miljövänligare. 

Har ni gjort era egna bröllopsinbjudningar? Dela gärna med er av era tips i kommentarsfältet!

Vill du ha fler gör-det-själv-tips? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln