headerfoto

Jakten på brudklänningen

Jag befinner mig i Vasastan, närmare bestämt på Odengatan 83 i Stockholm, och ska precis till att gå in genom dörren till Epok Vintage. När jag tar steget in i butiken känns det som att jag kliver in i en helt annan värld. Jag lämnar mörkret, regnet och blåsten bakom mig och välkomnas av en miljö som är varm, inbjudande och spännande på samma gång. Väggarna pryds av kläder, hattar, tyger och prylar. Agneta, som äger butiken, hälsar välkommen och visar oss genom labyrinten av kläder, upp genom en spiraltrappa till andra våning. Även på detta plan är det fullt med kläder överallt. ”Nu ska vi ha kul!”, säger Agneta och öppnar det stora klädskåpet med helkroppsspegel, som är fylld av gamla brudklänningar.

Agneta tar endast emot kläder som är minst 50 år gamla. Jag testar klänningar från 1900 talets olika tidsperioder och Agneta får mig att känna mig vacker i varenda en av dem. Hon berättar historien bakom de klänningar hon vet var de kommer ifrån och informerar om tygerna, tillverkningssätten och modetrenderna för varje tidsperiod. Jag får testa ett diadem som är hundra år gammalt, och givetvis Agnetas egendesignade huvudprydnader. Förutom att hon bl.a. har en byggnadsingenjörsutbildning i ryggen och gästspelar som karaokedrottning på Gröne Jägaren på kvällarna är hon nämligen också modist. Jag märker snart att Agneta själv fascinerar mig minst lika mycket som hennes klänningar. Jag får känslan av att hon är en kvinna som genom hela sitt liv har gått sin egen väg och alltid gjort det som hon önskat och brunnit för. Det är otroligt tillfredsställande att bevittna.

Lite senare på kvällen ligger jag i hotellsängen och tänker tillbaka på min första brudklänningsprovning med ett leende på läpparna. En del av mig undrar om det verkligen hände på riktigt. Tänk att någon faktiskt kunde locka fram det där hos mig, intresset för att prova brudklänningar. Jag känner mig tacksam för möjligheten att ha träffat Agneta och fått ta del av hennes otroliga energi och testa hennes fantastiska klänningar. För mig var det en unik upplevelse, som jag varmt rekommenderar andra brudar som är ute efter att köpa eller hyra en vintageklänning.

Ni undrar kanske om det blev något köp? Jodå, numera hänger det en brudklänning i mitt yoga-rum hemma i lägenheten som väntar på att fixas i ordning! Men den får vara hemlig tills vidare…

PS: Följ gärna Agneta och Epok Vintage på Instagram 

/Jossan

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >​
 

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln