headerfoto

I dag är det jordens dag (Earth Day)

Idag det Jordens dag, eller Earth day som dagen kallas internationellt. Earth day är en temadag som skapades på 70-talet för att uppmärksamma världens miljöproblem och firas den 22 april varje år.

Istället för att fokusera på alla miljöproblem tänkte jag lyfta några miljösmarta tips för hur ni kan spara både pengar och miljö till ert bröllop!

/Helena

4 miljösmarta tips

  1. Res klimatsmart. Visste ni att en enda flygresa tur och retur till Thailand släpper ut motsvarande 2,2 ton koldioxid i luften? Det är nästan lika mycket som en vanlig bil gasar ut under ett helt år! Var klimatsmart och spendera er bröllopsresa närmare Sverige så sparar ni både pengar och miljö! Klimatsmart är också att resa långt mer sällan och att vara borta en längre tid istället. Ett annat tips är att tänka på hur gästerna kan ta sig med kollektivtrafiken till där ni tänkt ha ert bröllop, så slipper var och en ta bilen.
  2. Ett smartare klädmode. Att köpa plagg som någon annan tröttnat på gör att hela 97 procent energi sparas jämfört med om samma plagg hade nyproducerats. Dessutom förbrukas inte en massa kemikalier och vatten om ni väljer att köpa begagnat. Ett hett tips är alltså att leta efter era bröllopskläder second hand. Det är också miljösmart att hyra kläderna till bröllopet. Ett annat tips är re-design, som är när man designar om gamla kläder och tyger till nya. Kanske har ni några befintliga plagg ni skulle kunna tänka er att göra om till bröllopet?
  3. Ät miljösmart. Att njuta av mat och dryck från växtriket är det absolut viktigaste ni kan göra för att äta miljösmart. Om ni köper kött och mejeriprodukter är ekologiskt bäst. Eller svenskt naturbeteskött, alltså kött av djur som betat i svenska hagar. Väljer ni ekologiskt så bidrar ni till friskare vatten, gladare djur, mindre gifter och att fler fåglar och blommor trivs. Ett annat tips är att planera era inköp så att ni slipper slänga en massa mat. Kanske kan en vegetarisk meny vara något för ert bröllop?
  4. Shoppa loppis. Besök second hand-butiker, loppmarkander och gårdsauktioner för att fynda material till ert bröllop. Det är både roligt, prisvärt och miljövänligt att fynda begagnat!


PS: Vill ni ha fler miljösmarta tips? Besök Naturskyddsföreningens Gröna guide.
 

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln