headerfoto

Idag är det Värdsmiljödagen! 

Världsmiljödagen instiftades efter FNs miljövårdskonferens 1972 och firas varje år den 5 juni, i hela världen. Vi på EcoBride vill såklart uppmärksamma detta genom att ge tre miljövänliga tips som vi alla kan vara med och medverka till. För att citera FN´s generalsekreterare Ban Ki-moon så är Världsmiljödagens budskap att vi alla är en del av lösningen. Vare sig du är en individ, en organisation, ett företag eller en regering så finns det många små steg du kan ta för att minska ditt ekologiska fotavtryck. Det är ett budskap som vi alla behöver ta till oss. 


/Anna
 

  1. Byt till miljövänlig el. Framförallt - välj bort el som kommer från kolkraftverk. Vårt beroende av kolbaserad energi har resulterar i enorma mängder växthusgaser i atmosfären. Ifjol presenterade FN´s mellanstatliga klimatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) en rapport som slutligen fick tyst på klimatskeptikerna. Vi vet att klimatet förändras och vi vet att koldioxid och andra växthusgaser som vi släpper ut är orsaken. Läs mer om vad FN´s generalsekreterare har skrivit här. Fråga efter "Bra miljöval" hos din elleverantör. 
  2. Ät mer miljövänligt. Tänk extra på maten vare sig det är till vardags eller när ni planerar för ert bröllop. Visst kanske ”en dag i livet inte spelar så stor roll”, men tänk vilka signaler ni sänder ut om ni berättar för alla gästerna, samt för cateringen/kocken ni beställer ifrån att det är viktigt för er med ekologisk och närproducerad mat. Bara att byta till mer vegetariskt och lite mindre kött gör en stor skillnad.  Läs gärna mer om vad ni ska svara när folk frågar varför ni väljer ekologiskt.
  3. Köp kläder på second hand. Ja, ni har hört det förut. Men om ni får höra siffrorna för hur mycket gifter nya kläder släpper ut så förstår ni varför. 
    För att producera EN t-shirt så släpps det ut 1 kilo gifter! Och för varje kilo nyproducerade textilier släpps det ut 15 kg växthusgaser! Ja det är helt galet! Köp second hand och vintage och satsa på plagg ni kan ha länge. Mer information finns att läsa här.
Foto: Danilo Prudêncio Silva, My Flickr.
Foto: Danilo Prudêncio Silva, My Flickr.

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln