headerfoto

Idag är det Värdsmiljödagen! 

Världsmiljödagen instiftades efter FNs miljövårdskonferens 1972 och firas varje år den 5 juni, i hela världen. Vi på EcoBride vill såklart uppmärksamma detta genom att ge tre miljövänliga tips som vi alla kan vara med och medverka till. För att citera FN´s generalsekreterare Ban Ki-moon så är Världsmiljödagens budskap att vi alla är en del av lösningen. Vare sig du är en individ, en organisation, ett företag eller en regering så finns det många små steg du kan ta för att minska ditt ekologiska fotavtryck. Det är ett budskap som vi alla behöver ta till oss. 


/Anna
 

  1. Byt till miljövänlig el. Framförallt - välj bort el som kommer från kolkraftverk. Vårt beroende av kolbaserad energi har resulterar i enorma mängder växthusgaser i atmosfären. Ifjol presenterade FN´s mellanstatliga klimatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) en rapport som slutligen fick tyst på klimatskeptikerna. Vi vet att klimatet förändras och vi vet att koldioxid och andra växthusgaser som vi släpper ut är orsaken. Läs mer om vad FN´s generalsekreterare har skrivit här. Fråga efter "Bra miljöval" hos din elleverantör. 
  2. Ät mer miljövänligt. Tänk extra på maten vare sig det är till vardags eller när ni planerar för ert bröllop. Visst kanske ”en dag i livet inte spelar så stor roll”, men tänk vilka signaler ni sänder ut om ni berättar för alla gästerna, samt för cateringen/kocken ni beställer ifrån att det är viktigt för er med ekologisk och närproducerad mat. Bara att byta till mer vegetariskt och lite mindre kött gör en stor skillnad.  Läs gärna mer om vad ni ska svara när folk frågar varför ni väljer ekologiskt.
  3. Köp kläder på second hand. Ja, ni har hört det förut. Men om ni får höra siffrorna för hur mycket gifter nya kläder släpper ut så förstår ni varför. 
    För att producera EN t-shirt så släpps det ut 1 kilo gifter! Och för varje kilo nyproducerade textilier släpps det ut 15 kg växthusgaser! Ja det är helt galet! Köp second hand och vintage och satsa på plagg ni kan ha länge. Mer information finns att läsa här.
Foto: Danilo Prudêncio Silva, My Flickr.
Foto: Danilo Prudêncio Silva, My Flickr.

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln